Egészség

Hogyan ápold a lábad az őszi-téli időszakban?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak akkor fordítanak kellő figyelmet lábuk ápolására, amikor azok láthatóak – általában nyáron, amikor csak egy szandált, papucsot viselnek, vagy a vízparton még azt sem.

Érdemes az őszi-téli hónapokban is külön figyelmet fordítani a lábaid ápolására?

Természetesen igen! Mindjárt meg is mutatjuk, hogy mit és hogyan érdemes csinálni azért, hogy a lábad a hideg időszakban is megkapja a maximális törődést, és mindig „jó bőrben legyen”. Igazán nem nehéz ezeket a szabályokat betartani, és hidd el, a lábad meghálálja!

Végy egy jó lábfürdőt:

Mindenki más összetételre esküszik, de például forró vízbe tegyél egy kevés tusfürdőt, egy evőkanál sót, és pár csepp levendulaolajat. Azon túl, hogy kitisztítja és megpuhítja a bőröd, el is lazít. Tartsd a fürdőben a lábad 20 percig, majd töröld szárazra. Érdemes hetente időt szánni erre a kellemes kikapcsolódásra.

Pedikűr:

A körmeidet vágd úgy, hogy ne lógjanak túl az ujjad hegyén, mert a zárt cipő folyamatosan nyomni fogja. Télen is kialakulhatnak bőrkeményedések a lábon, ezért érdemes ennek elébe menni, és lereszelni.

Ápoló krém:

Ezt követően kend be a lábad alaposan, és húzz rá zoknit éjszakára. Ezzel biztosítod a megfelelő hidratációt, és a bőröd is finom puha lesz reggelre.

Zokni és cipő:

Válassz 100% pamut anyagú zoknit, amiben szellőzik a lábad. A cipőbe bújtatott láb minden esetben izzad, és a műszálas anyagú zokni nem szívja fel ezt az izzadtságot – olyan, mintha egész nap vizes cipőben járnál.

A cipő mérete is nagyon fontos, az sem jó érzés, ha egész nap szorítja a lábad, de ugyanolyan káros, ha ide-oda csúszkál a cipőben. Ez utóbbi elősegíti a bőrkeményedés kialakulását. Amikor a nap végén leveszed, ne tedd azonnal a szekrénybe, hagyd, hogy kiszellőzzön.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.