Egészség

Amit a méregtelenítési módszerekről tudnod kell

Ki ne hallotta volna már az „Itt az ideje a méregtelenítésnek” szlogent? Természetesen számos módszer és számtalan motiváció létezik, ami miatt sokunk belekezd egy kúrába. Azonban néhány fontos dolgot nem árt tudni, mielőtt olyan útra lépünk, ami veszélyes is lehet!

Mi a méregtelenítés?

Szervezetünkben a mai, modern életvitelünk, az élelmiszerek feldolgozási módja és tartósítása miatt rengeteg méreganyag rakódik le. Miért rakódnak le ezek az anyagok – tartósítószerek vagy akár nehézfémek? Ezeket az „élelmiszeripari összetevőket” önként vesszük magunkhoz, amikor táplálkozunk, azonban a szervezetünk nincs felkészülve ezeknek az anyagoknak a feldolgozására, így sokszor lerakódásként károsítják a szervezetünket. Ezen káros anyagok eltávolítása a méregtelenítés.

Sajnos sokan fogyókúrás „módszerként” is alkalmazzák, ami több veszélyt is hordoz magában. Egyrészt a néhány napos, egy-két hetes koplalás hatására a fogyókúrázó megörül az eredménynek, és tartósan alkalmazza a módszert. Ezzel megvonja szervezetétől nem csak a többletet, hanem a szükséges ásványi anyagok jó részét is, ami miatt tartós károsodás is érheti!

Milyen módszerek vannak és melyik a helyes?

Azt, hogy melyik módszer helyes, azt személy szerint érdemes egyeztetned táplálkozási tanácsadóddal, vagy egy olyan személlyel, akinek hivatásából fakadóan (pl. orvos) összetett rálátása van a szervezet működésére és egyes módszerek hatásaira.

A módszerek különbözőek: léböjtkúra, vízkúra, gyümölcskúra, különböző gyógynövény kúrák, gyógytea kúra, és még sok hasonló. A közös pontja mindegyik kúrának az, hogy megváltozott körülményeket teremt a szervezet számára, ezzel serkentve a bent rekedt anyagok részleges vagy teljes feldolgozását – ezzel ösztönözve azokat a távozásra.

Általánosságban elmondható, hogy a helyes kúra ismérve, hogy pozitív, serkentő hatást gyakorol a szervezetre – illetve a szervezet fenntartó funkcióira – és emellett mértékletes. Fontos, hogy a bejuttatott ásványi anyagok tiszták, természetesek legyenek, és a táplálékok tartalmazzanak minél több vitamint.

Melyik a legjobb kúra?

A legjobb megoldás, ha nem kúrában gondolkodsz! Táplálkozz helyesen – mértékletesen, tiszta alapanyagokból készített ételekkel, rendszeresen fogyassz a szervezeted számára fontos, ásványi anyagokban gazdag fehérjéket, zöldségeket, gyümölcsöket, és igyál rendszeresen folyadékot.

Ide kattintva megismerheted méregtelenítő programunk részeit:
1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész.

Emellett elengedhetetlen a rendszeres – heti 3-4 alkalom – testmozgás. Ezzel a recepttel sokáig megőrizheted egészségedet, és semmi szükséged nem lesz koplalásra vagy más kúrákra.

Természetesen a tél előtti „vitaminkúra”, amivel feltöltöd – felkészíted a szervezeted egy nehezebb időszakra ezzel együtt is hasznos, vagy azok az alkalomszerű „töltekezések”, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezeted ellenállóképességét, és még erősebbé, ellenállóbbá tesznek Téged a hideg, betegségekkel teli hónapokban.

Jó egészséget kívánunk!

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.