Egészség

A téli egészség megőrzésének 7 titka

A szép, ápolt bőr minden évszakban a szépség sarokköve. De nemcsak a szépségé, hanem az egészséges életé is. Főként télen okoz nehézséget, hogy egészséges maradjon a bőrünk. Ha amiatt aggódsz, hogy télen elveszíted bőröd nyári ragyogását, akkor mutatunk neked néhány egyszerű teendőt, hogy a hidegebb idő ellenére is jól érezd magad a bőrödben.

Maradj hidratált!

Nyáron, a nagy hőségben persze könnyedén vitted be a szükséges folyadékot a szervezetedbe, a hűvösebb időben pedig egy jó pohár jeges víz gondolatára is kiráz a hideg, de… A hidratálás télen is fontos. A folyadékbevitelre ügyelj: maximum ne hűtött vizet igyál, hanem például gyümölcsteát. Ha pedig garantáltan tiszta vizet szeretnél otthonra, ismerd meg víztisztító készülékeinket.

Vigyázz az ajkadra!

Sokan nem is gondolnák, de az ajkak érzik meg elsőként a hideget (és a dehidratáltságot is). A hőmérséklet miatt kissé leereszkednek, ha a hidratációt is hanyagolod, akkor könnyen kirepedhetnek. Ezt egyszerűen elkerülheted, ha rendszeresen használsz hidratáló ajakbalzsamot.

El ne feledd a kezedet!

Az ajkakhoz hasonlóan a kezeden is vékony, finom bőrt viselsz. Hidratáld a kezeidet rendszeresen, hordj magadnál mindig kézkrémet a táskádban.

Válassz okosan kozmetikumokat!

A dekorkozmetkumok között is találsz olyanokat, amelyek nemhogy nem szárítják a bőröd, hanem kimondottan hidratáló tartalommal is bírnak. Például a por formátumú alapozók helyett válaszd a folyékony alapozókat.

Minden szezonváltáskor nézd át a bőrápolóidat!

Ez különösen akkor fontos, ha olyan helyen élsz, ahol nagy hőmérsékletkülönbségeket kell elviselnie a bőrödnek, vagy a munkába járás és a munkahelyi klíma között van jelentős hőmérséklet különbség – például a központi fűtések miatt.

Azért, mert hideg van, a nap még süt…

Soha ne feledkezz meg a szükséges napvédelemről! Akár hiszed, akár nem, a téli hónapokban is lehet napégést elszenvedni, és olyan bőrkárosodásokra szert tenni a napsugárzás által, amit észre sem veszel. Ma még nem, de néhány év múlva…

És ennek az ellenkezője is igaz:

télen a napsütés hiánya akár rövid időn belül is károsodásokat okozhat, és nemcsak a bőrön! Vedd figyelembe, hogy a téli hónapokban lényegesen kevesebb természetes napfény éri a bőröd, ami a szervezeted D-vitamin szintjét radikális mértékben befolyásolja.

Ez nem csak az öregedés hatásaira, de a csontjaid szilárdságára és az immunrendszered általános állapotára, valamint a sérülések (pl. bőrsérülés, horzsolás) gyógyulására is kihatással lehet.

Ha érdekel, hogy a fényterápia pontosan hogyan is segít az arcbőr ápolásában, kattints IDE.

Az egészséged megőrzése érdekében, vagy egy esetleges sérülés esetén használj fényterápiás eszközt, például a Bioptron termékeket. 4-10 perc a Bioptron MedAll készülékkel, és biztosíthatod, hogy a téli időszakban is sokat tettél az egészséged érdekében!

Termékeinket kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.