Egészség

Immunerősítésre is ajánljuk a fényterápiát

Ha valaki gyengélkedik, ilyenkor télen különösen gyakran vagyunk hajlamosak rávágni: gyenge az immunrendszere, az a baj! De vajon tisztában vagyunk-e vele, hogy mi is pontosan az immunrendszer? Nem más, mint a szervezet legfontosabb védőbástyája, egy rendkívül bonyolult és komplex védekezőrendszer, amely felelős a szervezetünkbe kerülő baktériumok és vírusok elleni küzdelemért és a megfelelő védekezés kiépítéséért. Az immunrendszer bármely részén bekövetkező gyengülés betegségeket idézhet elő, ezek az egyszerű megfázásos állapottól egészen a nagyon komoly kezelést igénylő autoimmun betegségekig terjedhetnek. Van velünkszületett immunitás és szerzett immunitás is, és természetesen vannak olyan élethelyzetek, életkorok, amikor a szervezet védekezőrendszere értelemszerűen gyengébb. Ilyen a csecsemő- és kisgyermekkori állapot, a várandósság és az időskor is.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Ilyenkor immunrendszerünknek támogatásra van szüksége, amelyet tudatos táplálkozással is segíthetünk, hiszen nagyon sok élelmiszer számít ma már úgynevezett superfood-nak, amely rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre. Immunerősítő hatásáról ismert a fokhagyma, a gyömbér, a káposzta, a brokkoli és a spenót is, nem beszélve a magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökről, vagy akár a bodzáról is. Nagyon fontos tehát, hogy napi 4-5 alkalommal fogyasszunk zöldséget, gyümölcsöt, ha lehet, akkor nyers állapotban is, igyunk facsart leveket, zöldturmixokat. Ami még csodát tesz immunrendszerünkkel, az bizony a fény. A természetes napfény is szinte akkumulátorként tölti fel a szervezet immunraktárát, így amikor csak tehetjük, érdemes friss levegőn tartózkodni, és a nyári kánikula déli óráit leszámítva minél többet sütkérezni a napsugarak gyógyító hatásában is.

Ez a lehetőség viszont csak korlátozottan áll rendelkezésünkre, így érdemes a polarizált fény gyógyító hatását is igénybe venni. A fény ily módon optimális mélységben képes behatolni a szövetekbe, így harmonizálja az anyagcserét, stimulálja az immunrendszert, serkenti a sejtek, különösen a fehérvérsejtek aktivitását és ily módon javítja az immunrendszer hatékonyságát. A fényterápia bizonyítottan az emberi szervezet öngyógyító hatását aktiválja, ily módon ez egy széleskörűen használható gyógyászati és megelőző módszer. Számos szakmai tanulmány igazolja, hogy a polarizált fény idejében és megfelelő módon történő alkalmazása csökkenti a gyógyszerfogyasztást, és mérsékli az esetleges nemkívánatos mellékhatásokat is. A szervezet külső megterhelése ily módon csökken, és ez által fokozatosan erősödik a teljes immunrendszer. Természetesen a polarizált fény használata jól kombinálható hagyományos gyógyászati módszerekkel is.

Mindössze napi 4-10 perc

A Bioptron fényterápia használata mindössze napi 4-10 percet igényel, a kezelési területet és módot, pontos időtartamot pedig javasolt a kezelőorvos közreműködésével meghatározni. Az immunrendszer erősítő fényterápiás kezelések otthon is végezhetőek, a megadott időtartam és a megfelelően irányított fény segítségével. Általános szabály, hogy a kezelőfej 10 cm-re legyen a testtől, 90 fokos szögben, és pontról pontra haladjunk, ha nagyobb területen kell használnunk.

Az immunrendszer legyengülése számos bőrbetegséget is magával hozhat: az atópiás dermatitis és a pikkelysömör is ilyen, illetve számos olyan gyulladásos állapot létezik, amikor éppen az immunrendszer túlműködése okozza a problémákat. Ilyen például a bőrallergia, az ételallergia, a szénanátha, az asztma, vagy akár a kötőhártya-gyulladás is. Ilyen esetekben is segítségünkre lehet a fényterápia és reggel-este néhány perces Bioptron-lámpa használat. A fényterápiás kezelés tiszta, biztonságos és egyszerűen alkalmazható, de figyelem! Saját érdekünkben inkább konzultáljunk szakértővel, komolyabb betegség, tünet esetén semmiképpen se kezdjük magunkat diagnosztizálni és gyógyítani! Kérjük ki orvos-terapeuta véleményét és az ő tanácsait követve már nyugodtan erősíthetjük immunrendszerünket a polarizált fénnyel otthonunkban is!

1 hozzászólás

  1. Pingback: Nem megúszni, hanem tudatosan védekezni! – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.