Egészség

Képernyő elé ülni veszélyes?

Sokszor hallott mondat, hogy a mai „modern” ember többet árt saját magának (egészségének és környezete egészségének), mint amennyi hasznot hajt ezzel a társadalomnak, látszólag mégsem változik semmi. Pedig fontos meglátnunk azt, hogy a tudomány fejlődésével nem csak tevékenységeink káros hatásait tárjuk fel egyre részletesebben, de megoldások is születnek.

A technológia rohamos fejlődése káros az egészségre?

Egyik fontos problémánk a technológiához köthető: túlzottan sok időt töltünk monitor előtt. Ma már egyik foglalkozás képviselői sem nélkülözhetik a számítástechnika vívmányainak napi használatát, akár csak a napi kommunikáció, vagy a fontos információk beszerzése okán.

Számos veszélye közül most a közvetlen, szervezetre gyakorolt hatását vizsgáljuk a számítógép monitorok, mobiltelefonok és táblagépek, képernyők sugárzásának. A modern eszközök háttérvilágítását LED technológia segítségével oldják meg a gyártók. Ezek az eszközök nagy energiájú kék fényt bocsátanak ki, amely megterheli a szemet, fejfájást, fáradtságot, homályos látást, súlyos esetben retina-, és látáskárosodást is okozhatnak.

Mit tesz a káros kék fény a szervezettel?

Az elektronikus eszközök által kibocsátott kék fény gátolja a szervezet természetes biológiai órájának működéséért felelős hormon – a melatonin – termelődését. A melatonin hiánya a szervezet ébredését serkenti, tehát ha rosszul időzítve (esti órákban, késő este, elalvás előtt) tesszük ki magunkat ennek a sugárzásnak, a szervezetünk képtelen lesz a nyugodt pihenésre.

Milyen veszélyeket rejt a túlzott sugárzás?

Súlyos esetben az alacsony melatonin szint elősegítheti a cukorbetegség vagy a rák kialakulását.

A képernyők előtt töltött túl sok idő csökkenti az agyfunkciókat, agyi teljesítményünk csökkenhet. Az eszközök könnyen okozhatnak függőséget, ilyenkor használatuk kábítószerhez hasonló érzetet kelt a felhasználó elméjében.

Hogyan tudhatod magad biztonságban?

Sajnos nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy egyik napról a másikra felhagyjunk a technológia használatával, ezért a szakemberek kifejlesztettek egy hatékony szűrőt a szemed számára, amely megakadályozza, hogy az intenzív kék fény visszafordíthatatlan rombolást végezzen a szervezetedben.

A Tesla Lightwear szemüvegekkel nem csupán a szemed védheted, de egyúttal a látásod és a kognitív képességeidet is javíthatod.

A szemüvegek speciális bevonatú lencséi átalakítják a káros hullámhosszú fényt (az ártalmas UV- és a magas intenzitású kék fényt) az emberi szem számára kedvezőbb tulajdonságokkal bíró fénnyé, amely a lehető legjobban kíméli a szemet és optimalizálja a szemfunkciót. A lencsék az agyi elektromos impulzusok harmonizálásával a kognitív funkciók javításában is segítenek.

A Tesla Lightwear tehát segít fenntartani a biológiai óránk egészséges ritmusát és a megfelelő alvási ciklust.

De hogyan is működik a Tesla Lightwear technológia?

A Tesla Lightwear lencse fullerén bevonata harmonizálja a rajta áthaladó napfény hullámhosszait, és hiperharmonizált fényt állít elő, amely a szervezetünkbe bejutva optimalizálja a szervezetünk működését. A Tesla Lightwear tehát azért egyedülálló, mert nemcsak védi a szemet, mint egy napszemüveg, hanem a rajta áthaladó fényt olyan fénnyé alakítja át, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van.

Itt nézheted meg a Tesla Lightwear angol nyelvű videóját:

A Tesla Lightweart kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.