Egészség

5+1 tipp, hogyan úszd meg az ünnepeket plusz kilók nélkül

Közeleg a karácsony, és ami a gyermekek szívében a boldogságot jelenti, az a felnőttek gyomrában egyre szorító gombócként jelenik meg: „Hogyan ússzam meg az ünnepeket gyomorrontás és hízás nélkül?”

Egyes kutatások kimutatták, hogy a karácsonyi időszak 7-10 napja alatt, akár 2 kg-mal is gyarapodhatunk, ha nem figyelünk oda. Ez csak két kiló, amire mondhatjuk, hogy tényleg „csak” ennyi, de… számoljuk ki, mennyit jelent ez 5 év múlva! 10 kg plusszal már komoly veszélyek fenyegetik az egészséged, ezért legjobb még „kicsiben” elkapni a plusz kalóriákat (és lényegesen könnyebb is, mint később!)

Íme, 5+1 tipp arra, hogyan maradhatsz egészséges az új évre:

1. Egyszerre csak egy dolgot! Ne egyél tv-nézés közben, mert a folyamatos, lassú evés csapdájába esel, és sokkal többet eszel, mintha terített asztalnál, az étkezésre koncentrálva ennél.

2. Várj egy negyed órát, mielőtt újrakezded! Ha csak azért ennél „még egy falatot”, nehogy ottmaradjon a terített asztalon, akkor várj egy keveset, mielőtt folytatod! Az agyunknak 15 percre is szüksége lehet, amíg feldolgozza a jóllakottság érzését.

3. Ne koplalj! Ugyanolyan veszélyes koplalással kompenzálni a nagy habzsolásokat, mint maga a túlzott ételfogyasztás. Az éhezés ugyanis legalább annyira felborítja a bioritmusodat, mint a habzsolás – ennek eredményeként egy gyilkos hullámvasúton találod magad, amiről nagyon nehéz lesz leszállni!

4. Tudj okosan választani! Karácsonyi összejöveteleken, partikon gyakori szereplő a kedves kis falatkáknak álcázott kalóriabomba. Ezekből fogyassz mértékkel, és válassz inkább kevésbé krémes, kevesebb szénhidrátot tartalmazó falatokat. És ne restellj nemet mondani néhány falat után!

5. Mondj nemet a csábítónak! Mr. Alkohol is nagyobb mértékben van jelen az ünnepi időszakban, azonban a gyötrő másnaposságon túl gondolj arra, hogy egy alkoholos italban mennyi kalória van. Természetesen nem kell megsértened senkit, aki szeretne koccintani veled, de mindig tarts mértéket.

+1 extra tipp: a Zepter edényeiben Te magad egészségesen készítheted el az ételeket a családod számára, például zsiradék hozzáadása nélkül! Ez is sokat számít a családi egészség szempontjából.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

 

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 1138 Budapest, Váci út 191. szám alatti Bemutatótermünk 2020. augusztus 17-én hétfőn 15.30-ig tart nyitva, és 2020. augusztus 18-án kedden leltár miatt zárva tart.