Konyha
Kakukkfüves bárány
A bárányhús a vörös húsok közé sorolható, amelyekben általában több vasat tartalmaznak, mint a csirke- vagy a halhús. Főként fehérjéből áll, de kisebb-nagyobb mértékben zsírt is tartalmaz. A bárányhús jó minőségű fehérjeforrás és megtalálhatóak benne azok kulcsfontosságú aminosavak, amelyekre a szervezet növekedéséhez és fenntartásához szükség van. A fentiekből adódóan a testépítők, a sérülésből felépülő sportolók, illetve a műtéten átesett betegek számára különösen hasznos lehet a bárányhús fogyasztása.
A Zepter főzőrendszerrel kíméletes módon, hozzáadott zsír nélkül készíthetünk egészséges ételeket.
- Az ételek ínycsiklandóbban festenek: az alapanyagok eredeti színe, formája és állaga megmarad.
- Az ételek ízletesebbek: az ételek megőrzik természetes ízüket és aromájukat (akár só hozzáadása nélkül is).
- Az ételek egészségesebbek: a főzés során nem károsodnak az alapanyagokban található tápanyagok és biológiai értékek (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makro nyomelemek). Az ételek nem égnek oda, így nem keletkezik akrolein, amely egy rákkeltő anyag.
Hozzávalók (4 személy részére):
- 6 répa
- 4 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g aszalt sárgabarack
- 50 g kapribogyó
- Ázsia fűszerkeverék
- 4 báránycsülök
- 500 ml kakukkfű tea
- 1 marék kakukkfű
- 1 dl olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS:
- Öntsd az Edel Wasser víztisztító készülékkel tisztított vizet egy edénybe (Z-1620).
- Forrald fel a vizet és tedd a vízbe a kakukkfű teát. Fedd le és távolítsd el az edényt az indukciós főzőlapról.
- Ízesítsd a báránycsülköket az ázsiai fűszerkeverékkel és az összes többi alapanyaggal együtt tedd egy hideg (nem előmelegített) edénybe (Z-V3060) víz és olaj hozzáadása nélkül.
- Kapcsold be az indukciós főzőlapot és főzd 5 percig közepes hőfokon (160 ° C), majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és főzd további 90 percig.
- A mártás elkészítéséhez daráld össze a zöldségeket a MixSy segítségével.
- Tálald szezonális salátával, Rio Gold porcelánban.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a mennyei, mégis egészséges fogáshoz!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás