Konyha

Kakukkfüves bárány

A bárányhús a vörös húsok közé sorolható, amelyekben általában több vasat tartalmaznak, mint a csirke- vagy a halhús. Főként fehérjéből áll, de kisebb-nagyobb mértékben zsírt is tartalmaz. A bárányhús jó minőségű fehérjeforrás és megtalálhatóak benne azok kulcsfontosságú aminosavak, amelyekre a szervezet növekedéséhez és fenntartásához szükség van. A fentiekből adódóan a testépítők, a sérülésből felépülő sportolók, illetve a műtéten átesett betegek számára különösen hasznos lehet a bárányhús fogyasztása.

A Zepter főzőrendszerrel kíméletes módon, hozzáadott zsír nélkül készíthetünk egészséges ételeket.

  • Az ételek ínycsiklandóbban festenek: az alapanyagok eredeti színe, formája és állaga megmarad.
  • Az ételek ízletesebbek: az ételek megőrzik természetes ízüket és aromájukat (akár só hozzáadása nélkül is).
  • Az ételek egészségesebbek: a főzés során nem károsodnak az alapanyagokban található tápanyagok és biológiai értékek (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makro nyomelemek). Az ételek nem égnek oda, így nem keletkezik akrolein, amely egy rákkeltő anyag.

Hozzávalók (4 személy részére):

  • 6 répa
  • 4 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g aszalt sárgabarack
  • 50 g kapribogyó
  • Ázsia fűszerkeverék
  • 4 báránycsülök
  • 500 ml kakukkfű tea
  • 1 marék kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  • Öntsd az Edel Wasser víztisztító készülékkel tisztított vizet egy edénybe (Z-1620).
  • Forrald fel a vizet és tedd a vízbe a kakukkfű teát. Fedd le és távolítsd el az edényt az indukciós főzőlapról.
  • Ízesítsd a báránycsülköket az ázsiai fűszerkeverékkel és az összes többi alapanyaggal együtt tedd egy hideg (nem előmelegített) edénybe (Z-V3060) víz és olaj hozzáadása nélkül.
  • Kapcsold be az indukciós főzőlapot és főzd 5 percig közepes hőfokon (160 ° C), majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és főzd további 90 percig.
  • A mártás elkészítéséhez daráld össze a zöldségeket a MixSy segítségével.
  • Tálald szezonális salátával, Rio Gold porcelánban.

Jó étvágyat kívánunk ehhez a mennyei, mégis egészséges fogáshoz!

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.