Konyha
Immunerősítő finomságok!
Íme, 3 immunerősítő finomság, amit bármikor bátran fogyaszthatsz! Elkészítésükhöz ajánljuk a More Juice Press-t, ami lassú préselés technológiával dolgozik: a gyümölcsdarabokat a spirálcsavar lassú, folyamatos mozgással a hálós szűrőnek préseli, elkülöníti a juice-t és a szilárd részeket. Percenként 54 fordulattal dolgozik, ezért nincs hőtermelődés. A hidegen sajtolás eredményeként jóval ízletesebb és tápanyagban gazdagabb leveket kaphatunk.
Immunerősítő paradicsomleves
Ha igazán ízletes paradicsomlevest szeretnél készíteni, válassz hozzá érett és lédús paradicsomokat. A házi készítésű paradicsomleves tápláló, egészséges, és zsírszegény. Igen magas az A-, C-, és K-vitamin tartalma, továbbá elkészítése is egyszerű. A paradicsom feldolgozása során megmaradt rostokkal sűrítheted a levest és megnövelheted annak rosttartalmát.
Hozzávalók (2 adag):
5 paradicsom
½ kisebb hagyma
1 zellerszár
1 közepes répa
1 csésze petrezselyem
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Mosd meg a hozzávalókat. Hámozd meg a hagymát. Darabold fel a hozzávalókat és töltsd őket a gyümölcsprésbe – kezdd a zellerrel és a petrezselyemmel.
- Öntsd át a frissen préselt levet egy fazékba. Melegítsd alacsony hőfokon, de ne forrald fel. Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Töltsd ki a levest levesestálakba, keverd föl, majd tálald.
Tipp:
A levest friss zöldfűszerekkel díszítheted!
Eper dzsúsz az erősebb immunrendszerért
Kiváló C-vitamin forrásként az eper dzsúsz segít erősíteni az immunrendszert. Az eper antioxidáns hatásának köszönhetően segíti a szervezetet a szabad gyökök elleni küzdelemben, ezáltal pedig csökkentheti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
Hozzávalók (2 adag):
3 csésze eper
1 alma
Elkészítés:
- Mosd meg és csumázd ki az epret, majd préseld ki.
- Mosd meg, szeleteld föl, majd préseld ki az almát.
- Alaposan keverd össze és szolgáld fel.
Grapefruit dzsúsz az erősebb immunrendszerért
Ez a dzsúsz tápanyagban gazdag, mégis ízletes és kalóriaszegény. Igen magas az A- és C-vitamin tartalma, amelyek közismerten jó hatással vannak az immunrendszer működésére. A grapefruit-répa dzsúsz egyúttal gyulladáscsökkentő hatású is.
Hozzávalók (2 adag):
2 érett grapefruit
2 répa
1 ½ evőkanál agávé szirup
Elkészítés:
- Hámozd meg és szedd cikkelyekre a grapefruitot.
- Mosd meg és szeleteld föl a répát. Préseld ki előbb a répát, majd a grapefruitot.
- Adj agávé szirupot a frissen préselt gyümölcsléhez, alaposan keverd el, majd szolgáld fel az italt.
nincs hozzászólás