Konyha

Immunerősítő finomságok!

Íme, 3 immunerősítő finomság, amit bármikor bátran fogyaszthatsz! Elkészítésükhöz ajánljuk a More Juice Press-t, ami lassú préselés technológiával dolgozik: a gyümölcsdarabokat a spirálcsavar lassú, folyamatos mozgással a hálós szűrőnek préseli, elkülöníti a juice-t és a szilárd részeket. Percenként 54 fordulattal dolgozik, ezért nincs hőtermelődés. A hidegen sajtolás eredményeként jóval ízletesebb és tápanyagban gazdagabb leveket kaphatunk.

Immunerősítő paradicsomleves

Ha igazán ízletes paradicsomlevest szeretnél készíteni, válassz hozzá érett és lédús paradicsomokat. A házi készítésű paradicsomleves tápláló, egészséges, és zsírszegény. Igen magas az A-, C-, és K-vitamin tartalma, továbbá elkészítése is egyszerű. A paradicsom feldolgozása során megmaradt rostokkal sűrítheted a levest és megnövelheted annak rosttartalmát.

Hozzávalók (2 adag):

5 paradicsom

½ kisebb hagyma

1 zellerszár

1 közepes répa

1 csésze petrezselyem

Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Mosd meg a hozzávalókat. Hámozd meg a hagymát. Darabold fel a hozzávalókat és töltsd őket a gyümölcsprésbe – kezdd a zellerrel és a petrezselyemmel.
  2. Öntsd át a frissen préselt levet egy fazékba. Melegítsd alacsony hőfokon, de ne forrald fel. Ízlés szerint sózd, borsozd.
  3. Töltsd ki a levest levesestálakba, keverd föl, majd tálald.

Tipp:

A levest friss zöldfűszerekkel díszítheted!

Eper dzsúsz az erősebb immunrendszerért

Kiváló C-vitamin forrásként az eper dzsúsz segít erősíteni az immunrendszert. Az eper antioxidáns hatásának köszönhetően segíti a szervezetet a szabad gyökök elleni küzdelemben, ezáltal pedig csökkentheti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Hozzávalók (2 adag):

3 csésze eper

1 alma

Elkészítés:

  1. Mosd meg és csumázd ki az epret, majd préseld ki.
  2. Mosd meg, szeleteld föl, majd préseld ki az almát.
  3. Alaposan keverd össze és szolgáld fel.

 

Grapefruit dzsúsz az erősebb immunrendszerért

Ez a dzsúsz tápanyagban gazdag, mégis ízletes és kalóriaszegény. Igen magas az A- és C-vitamin tartalma, amelyek közismerten jó hatással vannak az immunrendszer működésére. A grapefruit-répa dzsúsz egyúttal gyulladáscsökkentő hatású is.

Hozzávalók (2 adag):

2 érett grapefruit

2 répa

1 ½ evőkanál agávé szirup

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és szedd cikkelyekre a grapefruitot.
  2. Mosd meg és szeleteld föl a répát. Préseld ki előbb a répát, majd a grapefruitot.
  3. Adj agávé szirupot a frissen préselt gyümölcsléhez, alaposan keverd el, majd szolgáld fel az italt.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.