Konyha

Íme, a legfinomabb nyári zöldség turmixok

Tudjuk, hogy a zöldségek nemcsak finomak, hanem egészségesek is, érdemes sokat fogyasztani a különféle zöldségfajtákból. Jó ötlet innivalót készíteni a zöldségekből, hiszen nyáron minél több folyadékot kell innunk, és néha már unalmas a víz, nem igaz?

Próbáld ki ezeket a szenzációs zöldség-kombinációkat, ha egy kis egészséges változatosságra vágysz! Az elkészítésüket More Juice Press készülékben ajánljuk.

Paradicsomos lime dzsúsz

A More Juice Press segítségével egyszerre préselheted ki a paradicsomot és a lime-ot, így ízletes zöldséglevet készíthetsz. A paradicsom elsőre talán nem tűnik a legjobb dzsúsz-összetevőnek, de lime-mal együtt kimondottan kellemes ital készülhet belőle!

Hozzávalók (2 adag):

4 paradicsom

1 lime

1 ½ evőkanál agávé szirup

Elkészítés:

  1. Mosd meg a paradicsomokat és távolítsd el róluk a szárakat és a leveleket. Szeleteld fel a paradicsomokat.
  2. Hámozd meg a lime-ot és vágd 4 szeletre.
  3. Préseld ki a paradicsomot, majd a lime-ot.
  4. Ízlés szerint adj hozzá agávé szirupot.

 

Répás-brokkolis dzsúsz

A C-vitamin rendkívül magas koncentrációban van jelen a brokkoliban. Ha egyéb zöldségekkel vagy gyümölcsökkel együtt préseled ki – az alábbi receptnek megfelelően – akkor kiemelkedően egészséges, ráadásul igen ízletes italokat készíthetsz.

Hozzávalók (2 adag):

Egy csipetnyi só (a brokkoli blansírozásához)

½ csésze brokkoli

½ répa

1 paradicsom

½ alma

1 banán

¾ csésze tej

1 ½ evőkanál agávé szirup

Elkészítés:

  1. Mosd meg és aprítsd föl a brokkolit. Tölts meg egy fazekat vízzel. Adj hozzá egy csipetnyi sót, majd forrald fel. Tedd a brokkolit a forró vízbe és főzd 3 percig. Ezt követően tedd félre és hagyd lehűlni.
  2. Mosd meg a répát, az almát, és a paradicsomot, majd aprítsd föl őket.
  3. Hámozd meg és szeleteld föl a banánt, majd keverd össze a tejjel.
  4. Préseld ki a hozzávalókat ebben a sorrendben: brokkoli, répa, alma, paradicsom, és végül a banános-tejes keverék.
  5. Add hozzá az agávé szirupot a frissen préselt dzsúszhoz. Alaposan keverd meg, majd szolgáld föl az italt.

Tippek:

  • Ebben a receptben 3,25%-os zsírtartalmú tejet használtunk, de ha szeretnéd csökkenteni az ital kalória- vagy zsírtartalmát, akkor használhatsz zsírszegény tejet is.
  • Amennyiben éppen fogyókúrázol, mellőzd az agávé szirupot.
  • Amennyiben éppen léböjt kúrát tartasz, tej helyett használj vizet és mellőzd az agávé szirupot.

 

Zöld dzsúsz az erősebb immunrendszerért

Ez a frissítő dzsúsz tele van értékes tápanyagokkal. Igen magas az A-, C-, és K-vitamin tartalma. E vitaminok kombinációja az egész szervezetre kedvező hatást gyakorol és az immunrendszer működését is segíti. A fodros kelnek köszönhetően ez az ital jelentős gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Hozzávalók (2 adag):

1 csésze aprított fodros kel

1 alma

1 uborka

½ citrom

Elkészítés:

  1. Mosd meg, aprítsd föl és préseld ki a fodros kelt.
  2. Mosd meg, szeleteld föl, majd préseld ki az almát és az uborkát.
  3. Facsard bele a citromot a dzsúszba, alaposan keverd el, és szolgáld föl.

Tipp:

Ha édesebb dzsúszt szeretnél, adj hozzá még egy almát.

 

Fodros kel smoothie értékes tápanyagokkal

A fodros kel igen tápláló. Noha kesernyés, kissé borsos íze miatt nem könnyű belőle ízletes italt készíteni, ha elkészíted ezt a receptet, akkor meg fogsz lepődni, hogy egy fodros kel smoothie milyen finom is lehet!

Hozzávalók (2 adag):

1 ½ csésze aprított fodros kel

1 alma

1 banán

¾ csésze mandulatej

Elkészítés:

  1. Mosd meg a fodros kelt, enyhén párold meg, majd aprítsd föl.
  2. Hámozd meg és szeleteld föl a banánt. Keverd össze a banánt és a fodros kelt a mandulatejjel, majd préseld ki.
  3. Mosd meg, majd vágd 4 szeletre az almát, ezt követően pedig préseld ki.
  4. Alaposan keverd meg, majd szolgáld fel az italt.

Tipp:

Ha édesebb italt szeretnél, ízlés szerint adhatsz hozzá agávé szirupot is.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.