Konyha
Íme, a legfinomabb nyári zöldség turmixok
Tudjuk, hogy a zöldségek nemcsak finomak, hanem egészségesek is, érdemes sokat fogyasztani a különféle zöldségfajtákból. Jó ötlet innivalót készíteni a zöldségekből, hiszen nyáron minél több folyadékot kell innunk, és néha már unalmas a víz, nem igaz?
Próbáld ki ezeket a szenzációs zöldség-kombinációkat, ha egy kis egészséges változatosságra vágysz! Az elkészítésüket More Juice Press készülékben ajánljuk.
Paradicsomos lime dzsúsz
A More Juice Press segítségével egyszerre préselheted ki a paradicsomot és a lime-ot, így ízletes zöldséglevet készíthetsz. A paradicsom elsőre talán nem tűnik a legjobb dzsúsz-összetevőnek, de lime-mal együtt kimondottan kellemes ital készülhet belőle!
Hozzávalók (2 adag):
4 paradicsom
1 lime
1 ½ evőkanál agávé szirup
Elkészítés:
- Mosd meg a paradicsomokat és távolítsd el róluk a szárakat és a leveleket. Szeleteld fel a paradicsomokat.
- Hámozd meg a lime-ot és vágd 4 szeletre.
- Préseld ki a paradicsomot, majd a lime-ot.
- Ízlés szerint adj hozzá agávé szirupot.
Répás-brokkolis dzsúsz
A C-vitamin rendkívül magas koncentrációban van jelen a brokkoliban. Ha egyéb zöldségekkel vagy gyümölcsökkel együtt préseled ki – az alábbi receptnek megfelelően – akkor kiemelkedően egészséges, ráadásul igen ízletes italokat készíthetsz.
Hozzávalók (2 adag):
Egy csipetnyi só (a brokkoli blansírozásához)
½ csésze brokkoli
½ répa
1 paradicsom
½ alma
1 banán
¾ csésze tej
1 ½ evőkanál agávé szirup
Elkészítés:
- Mosd meg és aprítsd föl a brokkolit. Tölts meg egy fazekat vízzel. Adj hozzá egy csipetnyi sót, majd forrald fel. Tedd a brokkolit a forró vízbe és főzd 3 percig. Ezt követően tedd félre és hagyd lehűlni.
- Mosd meg a répát, az almát, és a paradicsomot, majd aprítsd föl őket.
- Hámozd meg és szeleteld föl a banánt, majd keverd össze a tejjel.
- Préseld ki a hozzávalókat ebben a sorrendben: brokkoli, répa, alma, paradicsom, és végül a banános-tejes keverék.
- Add hozzá az agávé szirupot a frissen préselt dzsúszhoz. Alaposan keverd meg, majd szolgáld föl az italt.
Tippek:
- Ebben a receptben 3,25%-os zsírtartalmú tejet használtunk, de ha szeretnéd csökkenteni az ital kalória- vagy zsírtartalmát, akkor használhatsz zsírszegény tejet is.
- Amennyiben éppen fogyókúrázol, mellőzd az agávé szirupot.
- Amennyiben éppen léböjt kúrát tartasz, tej helyett használj vizet és mellőzd az agávé szirupot.
Zöld dzsúsz az erősebb immunrendszerért
Ez a frissítő dzsúsz tele van értékes tápanyagokkal. Igen magas az A-, C-, és K-vitamin tartalma. E vitaminok kombinációja az egész szervezetre kedvező hatást gyakorol és az immunrendszer működését is segíti. A fodros kelnek köszönhetően ez az ital jelentős gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
Hozzávalók (2 adag):
1 csésze aprított fodros kel
1 alma
1 uborka
½ citrom
Elkészítés:
- Mosd meg, aprítsd föl és préseld ki a fodros kelt.
- Mosd meg, szeleteld föl, majd préseld ki az almát és az uborkát.
- Facsard bele a citromot a dzsúszba, alaposan keverd el, és szolgáld föl.
Tipp:
Ha édesebb dzsúszt szeretnél, adj hozzá még egy almát.
Fodros kel smoothie értékes tápanyagokkal
A fodros kel igen tápláló. Noha kesernyés, kissé borsos íze miatt nem könnyű belőle ízletes italt készíteni, ha elkészíted ezt a receptet, akkor meg fogsz lepődni, hogy egy fodros kel smoothie milyen finom is lehet!
Hozzávalók (2 adag):
1 ½ csésze aprított fodros kel
1 alma
1 banán
¾ csésze mandulatej
Elkészítés:
- Mosd meg a fodros kelt, enyhén párold meg, majd aprítsd föl.
- Hámozd meg és szeleteld föl a banánt. Keverd össze a banánt és a fodros kelt a mandulatejjel, majd préseld ki.
- Mosd meg, majd vágd 4 szeletre az almát, ezt követően pedig préseld ki.
- Alaposan keverd meg, majd szolgáld fel az italt.
Tipp:
Ha édesebb italt szeretnél, ízlés szerint adhatsz hozzá agávé szirupot is.
nincs hozzászólás