Egyéb

Így segítenek a színek az egészségnek

Amikor Bioptron fényterápiát alkalmazunk, akkor az eredeti (sárga színű), úgynevezett orvosi lencsét használjuk. A Bioptron színterápia során a csakrák stimulációjával hozzuk harmóniába az energiakapuinkat.

Mivel a szín rezgés, a színszűrők révén növelhetjük (vagy szükség esetén csökkenthetjük) testünk energiaszintjét, egyensúlyba hozhatjuk a testi és szellemi energiáinkat.

Érezzük a színek hatását

A színek energiák. Minden egyes színnek külön hullámhossza és frekvenciája van. Ennek következtében érezhetjük úgy, hogy nemcsak vizuálisan hat, hanem a bőrön keresztül tudatunkra is hatással van.

A csakra terápia
Az egészség nemcsak testi, hanem érzelmi, mentális és lelki állapotunkkal is összefüggésben áll. A csakraelmélet szerint minden élőlényt a testében egyenletesen áramló energiák éltetnek. Az emberi testben hét nagyobb energiaközpont található, ezek a csakrák (a csakra jelentése szanszkrit nyelven „kerék”).

A színes fényterápia testünk hét fő csakráját aktiválja. A csakrákat lüktető energiatölcsérekként képzelhetjük el, testünk színes akkumulátoraiként; ha fel vannak töltve, kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, ha viszont egy is kiürül, akkor az egész szervezetünk megbillenhet.

A színes fényterápia célja, hogy csakráink mindig fel legyenek töltve energiával. Az alábbi ábrán találhatjuk az egyes csakrák nevét a kapcsolódó színnel és testtájjal együtt.

 

Csakra színterápia

Ibolya – koronacsakra
Indigókék – homlokcsakra
Kék – torokcsakra
Zöld – szívcsakra
Sárga – napfonat csakra
Narancssárga – szakrális csakra
Vörös – gyökércsakra

 

 

 

 

 

A színterápia három szinten is segíthet a szervezetünknek:

  • a különböző színek jótékony hatással vannak a helyi sérülésekre, betegségekre,
  • hatnak az egyes csakrák helyes működésére,
  • a megfelelő módon alkalmazva, a színterápia az általános közérzetünkre, kedélyállapotunkra is jótékony hatással van.

A fény- és színterápia alkalmazható a hagyományos orvoslás kiegészítéseként és prevenciós eljárásként is.

Így segíthetnek a színek

Probléma: Színek, amelyek segítséget nyújthatnak:
Gyenge koncentrációs képesség Sárga vagy violakék (lila)
Légszomj Kék
Emésztési zavar Sárga
Fázás Piros
Szerelmi csalódás Narancssárga
Gyász Rózsaszín vagy zöld
Feszültség Zöld
Erős fejfájás Kék vagy violakék (lila)

 

A Bioptron színterápia biztonságos és non-invazív módszer, bátran használható a hagyományos orvosi módszerek mellett, valamint prevencióként is. Egészségre gyakorolt jótékonysági hatásuk 4 szabadalmon alapul, melyek a Nobel-díjjal jutalmazott Dr Niels Ryberg Finsen (1903) kutatásai nyomán születtek.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.