Mindent az otthoni víztisztításról

Hőségriadó – keveset iszik a gyerek

Az ilyen forró napokon mindenhol a vízfogyasztásról és dehidráltság által leginkább veszélyeztetett csoportokról lehet hallani, köztük a gyermekekről. Sajnos az aggodalmak nem alaptalanok. Egy 2014-es Budapestre és Kecskemétre kiterjedő reprezentatív kutatás alapján a 7 és 10 év közötti gyermekek egynegyede az ajánlott vízmennyiség 70%-át sem fogyasztja el, míg kisebb mértékben a 4 és 6 év közöttiek is érintettek. Figyeljünk gyermekeinkre és tegyünk meg mindent azért, hogy a napi szükséges folyadékmennyiséget elfogyassza. Minden szülőnek megvan erre a saját kialakult módszere. A szakemberek több irányból javasolják kezelni a problémát:

  1. Meséljük el a gyermekek nyelvén, hogy miért fontos eleget inni: jobban és könnyebben teljesítenek, nem lesznek olyan fáradtak és összességében „egészségesebbek lesznek”.
  2. A változatosság a gyermekek lelkét is gyönyörködteti. Az ivóvíz és jó minőségű ásványvíz a legjobb folyadékforrás, de facsarhatunk bele gyümölcslevet, citromot, és adhatjuk színes poharakban, hogy még szívesebben fogadják el.
  3. Készítsünk velük közösen frissítőt, az ő ízlésük szerint válogassuk össze a friss gyümölcsöket, amelyekkel a poharunkat vagy a limonádés kancsót díszítjük.
  4. Kínáljuk őket minden nap gyümölccsel, gondoskodjunk arról, hogy naponta 1-1 pohár tejet, joghurtot, egyéb tejterméket, valamint friss zöldségfélét is tartalmazzon étrendjük, így ételek formájában is elegendő folyadékhoz jutnak.
  5. Járjunk jó példával elöl, és magunk is óránként igyunk meg egy pohár vizet, a gyermekeket is megkínálva.

Bármilyen módon is állunk a kérdéshez, a jó minőségű vízről se feledkezzünk meg. Mi ebben tudunk segíteni Nektek. Kisebb napi vízszükséglet mellett Edelwasser víztisztítónkat, nagyobb napi vízszükséglet mellett pedig a piac egyik legfejlettebb víztisztítóját, az Aqueena Pro-t ajánljuk.

Víztisztítóinkat webshopunkban megvásárolhatod, de kereskedőinknél ki is próbálhatod.

Ha kérdésed van, írj nekünk!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.