Mindent az otthoni víztisztításról

Hőségriadó – figyeljetek a család megfelelő vízfogyasztására!

A mostanában tomboló kánikula nem csupán a felnőtteket, hanem a gyerekeket és az időseket is megviseli. A gyermekek kellő mennyiségű és rendszerességű folyadékbevitele a felnőttekénél is fontosabb, hiszen  több folyadékra van szükségük, mint a felnőtteknek. A gyermekek veséje még fejlődésben van, ráadásul hajlamosak annyira belemerülni a játékba, hogy egyszerűen elfelejtenek inni.

Az idősek – a gyermekekhez hasonlóan – kifejezetten veszélyeztetettek a dehidratáció szempontjából, melynek okai életkorukból adódik. Szomjúságérzetük, illetve a veséjük folyadékmegtartó képessége csökken, az étvágyuk, így a változatos étrendből adódó vízbevitelük kisebb, valamint memóriájuk is romlik, így gyakran megfeledkeznek az ivásról.

A szükséges folyadékbevitel mennyisége közepes hőmérsékletnél és mérsékelt fizikai aktivitásnál egy felnőtt nőnél 2 liter, a férfiaknál 2,5 liter, míg a 4-13 éves gyermekeknél 1,6-2,1 liter életkoruktól függően. Kánikula idején pedig ennek két-háromszorosát javasolják a szakemberek.

Figyeljetek ti is a gyermekek és szüleitek megfelelő vízfogyasztására! Sajnos ebben segíteni nem tudunk, de abban igen, hogy családotoknak a lehető legtisztább vizet adjátok nap, mint nap. Kisebb napi vízszükséglet mellett Edelwasser víztisztítónkat, nagyobb napi vízszükséglet mellett pedig a piac egyik legfejlettebb víztisztítóját, az Aqueena Pro-t ajánljuk.

Víztisztítóinkat webshopunkban megvásárolhatod, de kereskedőinknél ki is próbálhatod.

Ha kérdésed van, írj nekünk!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.