Mindent az otthoni víztisztításról

A víz lesz a jövő aranya – A víz világnapja

Az ENSZ szakértőinek előrejelzése szerint évszázadunk végére az ivóvíz drágább lehet az aranynál. A tiszta ivóvíz az egyetlen élelmiszer, amely semmi mással nem pótolható, az emberi élet nélkülözhetetlen feltétele. A víz jelentős mennyiségével tűnik ki az emberi szervezetet felépítő vegyületek közül. Az újszülöttek testének körülbelül 90%-a víz, mely később az élet előrehaladtával folyamatosan csökken -a felnőtt ember szervezete átlagosan 70%, míg az idős emberé csupán 60% vizet tartalmaz. Amennyiben 50% alá csökken, beáll a halál.

Az vízről ma már mindenki tudja, hogy nélkülözhetetlen az élethez, azt viszont már kevesebben tudják, hogy a föld egyes területein az egészséges ivóvízhez való hozzájutás már ma is igen jelentős probléma, mely a klímaváltozás, a meggondolatlan és szükségtelen túlfogyasztás és szennyezés révén csak növekedni fog. Nemzetközi felmérések szerint naponta 25 ezren halnak meg vízhiány miatt világszerte és 2,5 milliárd ember nem jut egészséges ivóvízhez. 2018. február 1-től a dél-afrikai Fokvárosban napi 50 literre korlátozták az ivóvízfogyasztást és 90 másodperce a zuhanyzással töltött időt.

Ez innen Magyarországról nézve, ahol az minőségi ivóvízzel való ellátottság magas színvonalú, távoli problémának tűnik és szerencsére egyelőre ez így is van. Ezzel együtt, bár a vízminőség javítása érdekében megvalósult beruházások folyamatosan javítják az ivóvíz minőséget, továbbra is jelentős számban vannak, arzénnal, ammóniummal, fluoridokkal, bórral és nitrátokkal szennyezett ivóvizű települések, míg a nagyvárosokban az elöregedett, helyenként 50-100 éves vízvezetékrendszerek, pontosabban az azokból leváló szennyeződések és a kioldódó nehézfémek jelenthetnek problémát.

A legfejlettebb vízszűrési technológia

Az Aqueena Pro és az Edelwasser víztisztítók a jelenleg elérhető legfejlettebb vízszűrési technológiát, a fordított ozmózis felhasználva, 5 lépcsőben szűrnek és biztosítanak kristálytiszta ivóvizet. Egy jóminőségű házi víztisztító berendezéssel biztos lehetsz abban, hogy ivóvized a lehető legtisztább lesz. Mindössze a rendszeres szűrőcserékre, a rendszer alkalmankénti fertőtlenítésére és a megfelelő ásványbevitelre vagy visszapótlására kell figyelned. A profi beüzemelést és a karbantartást mi biztosítjuk.

A víz világnapja alkalmából víztisztítóinkat kedvezményes áron kínáljuk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.