Otthon

Hogyan tedd rendbe a lakást pikk-pakk, hogy a főzésre és a karácsonyfára is jusson idő?

“Nyakunkon a karácsony, mindjárt jönnek a vendégek!”

Ki ne hallotta volna ezt a mondatot decemberben végén? És mi a következő mondat? Igen, a tipped helyes: „és mi még sehol sem vagyunk a bevásárlással, takarítással…”

Hogyan tedd rendbe a lakást pikk-pakk úgy, hogy a főzésre és a karácsonyfára is jusson idő? Nézzük helyiségenként:

Vendégszoba

Az egyik legfontosabb állomás még akkor is, ha nem vársz kifejezetten vendégeket. A hirtelen betoppanó családtag vagy barát számára jó szolgálatot tehet, sőt az ünnepi koccintásokkal nem számoló és autóval érkező vendéged számára életmentő is lehet! Egy alapos porszívózással, tiszta ágyneművel, és egy szabaddá tett polccal-fiókkal le is tudhatod ez a szobát.

Konyha

Karácsonykor az otthonod szíve a konyha. Itt ül le a család, itt zajlik az előkészülés, a beszélgetés, a kóstolgatás. És itt készülnek el az ételek is, amit fogyasztotok. Éppen ezért erre a helyiségre fordítsd a legtöbb figyelmet. Mosogass el minden edényt és étkészletet, a főzés után a már nem használt edényeket. Kellemetlen, ha valakinek nem jut tányér.

A vacsora elkészítése előtt tisztítsd ki a sütőt. A sülteknek és a süteményeknek is kellemetlen ízt kölcsönöz a sütő falára égett zsír, vagy az elszenesedett tésztadarab füstje.

Tisztítsd ki a hűtőszekrényt is! Az esetlegesen bent felejtett, romlott ételek komoly veszélyforrást jelentenek, nem beszélve a szagokról és a felesleges helyfoglalásról. Talán pont az az üveg bor kap helyet, amit még megkívántok a vacsora végén.

Fürdőszoba

Hétköznapokon is fontos a fürdő tisztántartása, de az ünnepek alatt, amikor többen is használják, akkor kiemelkedő szerepe van az alapos fertőtlenítésnek. Ne sajnáld a figyelmet az apróbb szegletektől és a peremektől sem! Mindig készíts ki extra wc-papírt és kéztörlésre alkalmas törülközőket.

Nappali

A beszélgetések, a társasjáték és a gyerekzsivaj helyszíne. Fordíts figyelmet az alapos porszívózásra, hiszen a szőnyegekben és a kanapé huzatában megbúvó atkák, porszemek komoly allergiás reakciókat is kiválthatnak az arra érzékeny családtagok szervezetében!

Ha mindez túl nagy feladatnak tűnik, akkor hívd segítségül a Zepter Tuttoluxo többfunkciós takarítógépét, amellyel porszívózhatsz és gőztisztítást végezhetsz. Sőt, a Therapy Air légtisztítóval az otthonod levegőjét is megtisztíthatod, és a páratartalmat is beállíthatod az egészséges szintre.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.