Otthon

A stresszmentes karácsony 10 titka, hogy végre Te is élvezd az ünnepet

Sokan vagyunk úgy az ünnepek közeledtével, hogy már előre félünk attól a naptól, amikor a vendégek betoppannak otthonunkba – sőt, már az előkészületektől is kiráz a hideg. Legszívesebben elvonulnánk, és vissza se jönnénk a szilveszteri partiig. De biztos, hogy ennek így kell lennie? Elvégre a karácsony a szeretet ünnepe… mostantól számodra is!

Hogyan gyűrd le a karácsonyi félelmed?

  • Gondolj pozitívan az ünneplésre! Ha eldöntöd, sőt elképzeled, hogy milyen jó lesz majd a szeretteiddel ünnepelni, akkor az így is fog történni. Fókuszálj a jó dolgokra!
  • Készíts egy tartható költségvetést! A karácsony csak annyira szól a vásárlásról, amennyire belemerülsz a vásárlásba. Nem kötelező versenyezni, ki vásárol több ajándékot – a lényeg nem az, mi van a fa alatt, hanem az, kik állják körül!
  • Legyél Te az est fénypontja! Vedd elő a legjobb ruhádat, készíts új frizurát, és húzd szélesre a mosolyod! Élvezd a partit!
  • Ne aggódj azon, hogy nem volt időd kivasalni a függönyöket! Ugyan már, te tényleg a függönyöket nézed, ha vendégségbe mész? Ugye, hogy nem. A vendégeidnek sem ez lesz az első dolguk…

  • Törődj a számodra fontos emberekkel! Becsüljétek meg az együtt töltött minőségi időt – beszélgessetek, örüljetek egymásnak, játsszatok társasjátékot, élvezzétek egymás társaságát.
  • Idén csinálj valamit másképp! Vigyél színt a megszokásba, menjetek sétálni, vagy csináljatok közös programot.
  • Nincs vége a szakácskönyvnek a halászlé és a töltött káposzta után! Miért ne lehetne valami más ételt készíteni idény karácsonyra? Válassz akár hidegtálat, vagy szervezz egy tésztapartit – garantáltan emlékezni fognak rá a családtagok, barátok. Ha pedig meg szeretnéd könnyíteni a konyhai munkát, nézz szét a Zepter edényei között, amik garantáltan a segítségedre lesznek a gyors és egészséges főzésben.

  • Adj valamit magadból! Biztosan van néhány olyan ember a környezetedben, akinek szívesen segítesz, és jól is jön nekik néhány szorgos kéz! Csak szaladj le a kisboltba a szomszéd néninek, vagy hozz el valamit a játékboltból az egyik rokonodnak. Neked pár perc, nekik sokat jelenthet.
  • Fogadd el őket olyannak, amilyenek! Bárkit, mindenkit. Gondolj arra, milyen jó, hogy különbözőek vagyunk, és próbáld inkább megismerni a különféle emberek véleményét, nézőpontját – ki tudja, talán még tanulhatsz is tőlük.
  • Lazíts! Élvezd az ünnepet, élvezd a társaságot, élvezd, hogy rég találkoztál azokkal az emberekkel, akik fontosak neked és most itt vannak. Együtt ebédeltek, együtt ünnepeltek, és ez nagyon jó dolog.

Boldog karácsonyt kívánunk!

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.