Otthon

Megvárod a szmogriadót vagy megmented az egészséged?

Az év utolsó napjaira, és az új év első heteire általában jellemző a párás, hideg idő és a szélcsend. Ezek a tényezők a fűtési égéstermékekkel, a dugóban araszoló autók kipufogógázával összeadódva eredményezik azt a levegőt, amit talán már érzel is az orrodban. Ennek következménye a legtöbb évben az úgynevezett szmogriadó.

De mit is jelent pontosan a szmogriadó?

Amikor a levegő szennyezettsége meghaladja az egészségügyi határérték többszörösét (!), akkor a hatóság megtiltja bizonyos járművek közlekedését. Ez egy utólagos látszatintézkedés – amíg el nem „fogy” a szennyezett levegő a városból, addig nem szennyezzük intenzíven tovább. Azaz kivonjuk azt a tényezőt, ami a szennyezettségnek mintegy 12-14%-át adja, az autókat.

A fűtés égéstermékei, a gyárak kibocsátása, a tömegközlekedés okozta szennyezettség ugyanis megmarad – ezek adják a levegőben szálló por, korom és nitrogén-oxidok oroszlánrészét.

Sajnos ez a rendkívül szennyezett levegő az otthonunkba is bekerül. Egyes kimutatások szerint mintegy 45 kg-nyi(!) évente. Igen, jól olvasod, minden évben egy nehézsúlyú ökölvívó testsúlyának a felét kitevő szennyező anyag száll be az ablakodon, az otthonodba. Ezt lélegzed be. Nem túl szívderítő igaz?

Mi a megoldás?

Ha most még sajnos nem tudsz a svájci Alpok magasabban fekvő, elhagyatottnak tűnő részeire költözni, mert a mostani lakhelyedhez köt a munkád, a családod, az életed, akkor érdemes legalább megtisztítani a levegőt. Ehhez kínál megoldás a Zepter Therapy Air Ion légtisztítója.

A díjnyertes készülék ötszintű szűrőrendszerrel biztosítja otthonod egészséges levegőjét:

 1. ANTISZTATIKUS SZŰRŐ: Eltávolítja a levegőből a nagyobb porszemcséket, a penészt, a hajat/szőrt, és a korpát;
 2. ANTIBAKTERIÁLIS SZŰRŐ: Eltávolítja a levegőből a kisebb porszemcséket, az 1 mikronnál nagyobb baktériumokat, illetve a polleneket;
 3. HEPA-SZŰRŐ: Eltávolítja a legkisebb részecskéket a levegőből (pl. port, cigarettafüstöt), míg az antibakteriális thiabendazol (egy szerves antibakteriális vegyület) elpusztítja a baktériumokat, a penészgombák spóráit, és a különféle mikroorganizmusokat, melynek köszönhetően elkerülhetőek a fertőzések;
 4. ANTI-ALLERGÉN SZŰRŐ: Ezüst, apatit (egy ásvány), és egy antibakteriális hatóanyag alkotják. Utóbbi különösen hatékony a legionella baktériumok ellen, mely leginkább a csecsemőket veszélyezteti. Ez a szűrő ginkgo biloba levelek kivonatát is tartalmazza, így igen hatékony az asztmát, az allergiát, az influenzát, a bakteriális fertőzéseket, valamint a különféle tüdőbetegségeket és keringési problémákat kiváltó részecskék kiszűrésében;
 5. AKTÍV SZÉN SZŰRŐ: Nagy befogadóképességéből adódóan megköti a kellemetlen ételszagokat, a mérgező gázokat, és az egyéb kellemetlen szagokat.

Helyezd üzembe még az előtt, hogy a légszennyezettség egyáltalán megközelítené az egészségügyi határértéket!

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

1 hozzászólás

 1. Dr.Bertók Mihályné

  2019-01-06 at 15:19

  Hány köbmétert tisztít meg?
  Mennyibe kerül?
  Kell-e szűrőt cserélni és milyen gyakran?
  Elektromos árammal működik?

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.