Egyéb

Hogyan lehet a téli levertséget megelőzni?

Nem biztos, hogy sokan ismerik a téli depressziót, csak azt érzik, hogy levertebbek, kevesebb az energiájuk a téli időszakban. Hogyan lehet ezen az érzésen segíteni?

A depresszió orvosi diagnózisának felállítása persze egy bonyolultabb folyamat része, de az szinte mindenkire jellemző, hogy télen kedvetlenebbek vagyunk. Leginkább arról van szó, hogy ebben az időszakban sötétebb van, kevesebb ideig jutunk napfényhez, amely viszont elengedhetetlen a mindennapi életritmusunkhoz.

A melatonin hormon szintje is más a szervezetben, ha kevesebb fény ér minket. Úgy is mondhatjuk, hogy a fény elengedhetetlen ahhoz, hogy életben maradjunk, és a szervezetünk normálisan működjön.

Ezek a hormonok befolyásolják az alvás-ébrenléti ciklusunkat is, ezért álmosodunk el sötétben, világosban pedig éberebbek, aktívabbak leszünk. Téli időszakban ez nem tud ilyen jól működni, reggel is sötét van, álmosabbak, fáradtabbak vagyunk. És nemcsak arról van szó, hogy rosszabbul érezzük magunkat, hanem például lelassul az anyagcserénk, a tápanyag-felszívódás, az enzimek működése, az egész szervezetünk átáll egy nyugodtabb fázisba.

Ha ez hosszú ideig eltart, akkor az rossz hatással lehet a szervezetre. A Bioptron fényterápia pótolhatja azt a fénymennyiséget, amit ilyenkor elveszítünk. Ráadásul károsító UV-sugaraknak sem vagyunk kitéve, a napfény pozitív hatása van összesűrítve egy kis készülékbe, amit bárhova magunkkal vihetünk.

A fényterápia az orvosi kezelések, terápiák része is lehet. Régóta használják a fényterápiát arra, hogy csökkenjen az alvászavar, jobb minőségű alvást érjenek el a betegnél, hangulatjavító hatása miatt is javasolják. Tulajdonképpen az egész szervezetre élénkítő hatással van a fényterápia.

Nézd meg Dr. Grófcsik Alexandra videóját a témában:

 

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.