Egyéb

Grillezett borjúszelet újragondolva

A borjúhús leginkább a francia és az olasz konyhákban népszerű. Rendkívül sovány és omlós húsféle, ráadásul jelentős mennyiségű fehérjét, foszfort, cinket, szelént, rezet és B-vitamint (B6 és B12) tartalmaz. Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a marha-, a disznó- vagy a bárányhús és a zsírtartalma is alacsonyabb, tehát ideális fehérjeforrás azok számára, akik szeretnének jobban odafigyelni az étrendjükre.

Grillezett borjúszelet

Grillezett borjúszelet

A hússzeleteket egy ízletes, pesztóból és különböző sajtokból álló keverékben fogjuk megforgatni és zöldségekkel tálaljuk annak érdekében, hogy az étel a kiegyensúlyozott táplálkozást segítse. A grill-hatás eléréséhez Z-V3025Z cikkszámú ovális grilledényünket fogjuk használni. A Zepter Masterpiece edények gyártásához használt csúcsminőségű 316 L nemesacél, korszerű technológia és innovatív tervezés lehetővé teszik, hogy edényeinkben víz, olaj és zsiradék nélkül főzzön. Az ételek így egészségesebbek, mégis ízletesebbek lesznek, az alapanyagok pedig megőrzik természetes aromáikat, ízeiket, tápanyagaikat és biológiai értékeiket, ezen felül a főzés közben nem keletkeznek bennük mérgező vagy rákkeltő anyagok sem.

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g borjúhús
  • 40 g cukkini
  • 30 g koktélparadicsom
  • 40 g tök
  • 50 g spárga

A fűszeres-sajtos keverék hozzávalói:

  • 10 g tökliszt
  • 10 g parmezán
  • 30 g pesztó
  • 10 g lágy tehénsajt

ELKÉSZÍTÉS:

  • Keverd össze a parmezánt, a lágy sajtot, a töklisztet és a pesztót MixSy-vel.
  • Fedd le az ovális grilledényt (Z-V3025Z) és melegítsd elő 240°C-on két percig.
  • Az edény felmelegítése után tedd az edénybe a hússzeleteket olaj, só, illetve egyéb fűszerezés nélkül.
  • Fedd le és csökkentsd a hőmérsékletet 90°C-ra, majd grillezd a hússzeleteket 5-5 percig mindkét oldalon.
  • Add hozzá a koktélparadicsomot, a spárgát, a cukkinit és a tököt, majd kend be a húsok egyik oldalát a sajtos-pesztós keverékkel.
  • Fedd le a grilledényt és süsd további 20 percig 90°C-on.
  • Tálald Rio Gold porcelánban vagy egy Felix Zepter vágódeszkán.

Tipp: ha további ízeket szeretnél felfedezni, akkor szolgálj fel házi készítésű salsa szószt, chimichurrit vagy chiliszószt a húshoz.

Jó étvágyat!

Petra Gerić séf

 

A Zepter edényeit keresd tanácsadóinknál, bemutatótermeinkben vagy a webshopunkban. Ha kérdésed van, bátran írj nekünk!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.