Egyéb

Kacsahúsos saláta

A grillezett kacsahús filé igazán finom csemege. A vörös húsnak számító kacsahús elkészítésének két fő fortélya van: ne süsd túl a húst és bőrével lefelé helyezd a grillre, hogy a lehető legtöbb zsír olvadjon ki belőle és kellemesen ropogóssá váljon.

Szerencsére ez könnyen megvalósítható a Zepter Masterpiece edényekkel, hiszen segítségükkel alacsonyabb hőmérsékleten, valamint hozzáadott víz és zsiradékok nélkül főzhetsz.

Kacsahúsos saláta

Kacsahúsos saláta

Ha magas hőmérsékleten, sózva vagy olajban sütve készíted el az ételt, akkor az étel térfogata akár 30%-al is csökkenhet. A Zepter edények akkutermikus aljának köszönhetően az energia összegyűlik az edény aljában, így jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten készítheted el az ételeket, csökkentve ezzel a zsírtartalmukat, ugyanakkor megőrizve a fehérjék épségét.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kacsamell filé (kb. 500 g)
  • Fahéj
  • Ázsiai fűszerkeverék
  • 2 cékla
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 ek. méz
  • 100 g dinnye
  • 1 ek. pesztó
  • 50 g dió

ELKÉSZÍTÉS:

  • Vagdosd be a bőrt a kacsamell filéken, majd fűszerezd fahéjjal és ázsiai fűszerkeverékkel
  • Tedd a húsfiléket egy hideg (nem előmelegített) Zepter Z-Q1918 sütőtálba víz vagy olaj hozzáadása nélkül
  • Grillezd közepes hőfokon (160°C) 3 percig, majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és süsd további 15 percig
  • Vedd le a sütőtálat a hőforrásról
  • Tedd a felkockázott céklát egy Zepter Z-FP2016-SC serpenyőbe, majd locsold meg balzsamecettel és mézzel
  • Főzd 2 percig 160°C-on, majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és főzd további 15 percig
  • Kapcsold ki a hőforrást, majd add hozzá a dinnyét, a diót és a pesztót
  • Tálald a kacsafiléket a céklás salátán, Royal Gold porcelánban

Jó étvágyat!

Petra Gerić séf

 

A Zepter edényeit keresd tanácsadóinknál, bemutatótermeinkben vagy a webshopunkban. Ha kérdésed van, bátran írj nekünk!

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.