Konyha

Eper dzsúsz az erősebb immunrendszerért

Kiváló C-vitamin forrásként az eper dzsúsz segít erősíteni az immunrendszert. Az eper antioxidáns hatásának köszönhetően segíti a szervezetet a szabad gyökök elleni küzdelemben, ezáltal pedig csökkentheti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Az eper dzsúsz receptje innen letölthető: Eper dzsúsz

Alma

A Medical News Today „Mi a 10 legegészségesebb étel?” c. cikkében az alma szerepelt az első helyen. Az alma jelentős C- és E-vitamin forrás. Már egyetlen alma elfogyasztásával is megszerezhetjük az ajánlott napi C-vitamin mennyiség 25%-át. Az alma jelentős mennyiségben tartalmaz fontos antioxidánsokat, étkezési rostokat, és flavonoidokat. Az antioxidánsok segítenek a daganatos betegségek, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében. Mivel egy alma csupán 50-80 kalóriát tartalmaz és nincs benne zsír vagy nátrium, így a diétás étrendek hasznos eleme. Egy brazil tanulmány szerint azok a nők, akik az étkezések előtt elfogyasztottak egy almát, 33%-al több súlytól tudtak megszabadulni, mint azok, akik nem ettek almát étkezés előtt.

Eper

A friss eper az egyik legkedveltebb nyári csemege. Amellett, hogy ízletes, különösen gazdag C-vitamin-, mangán-, rost-, és folsav-forrás, ráadásul kalória tartalma is alacsony. Egy pohárnyi friss eper csupán 50 kalóriát tartalmaz, de napi C-vitamin szükségletünk 150%-át fedezhetjük vele. Az eper a 10 leghatékonyabb antioxidáns zöldség és gyümölcs közé tartozik, így fogyasztása segíthet megelőzni a különféle daganatos betegségek kialakulását is. Mivel az eper glikémiás indexe a legtöbb gyümölcsénél alacsonyabb, viszont rostban igen gazdag, így segít stabilan tartani a vércukor-szintet és cukorbetegek számára is jó választás lehet.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.