Egészség

Ennyire szennyezett a levegő, amit beszívunk

Nemrégiben bejárta a sajtót a hír, miszerint a Duna-part néha pont olyan szmogos, mint a legforgalmasabb fővárosi csomópont. Nem is csoda hát, hogy a statisztikák szerint Magyarországon minden második ember asztmás vagy allergiás megbetegedésekben szenved.

(kép forrása)

A fenti ábrán láthatók a légszennyezés európai adatai. Zölddel jelölték az alacsony, sárgával a közepes, pirossal és lilával a magas légszennyezettséget mutató régiókat. Magyarország ebben a kimutatásban közepesen szennyezettnek minősül.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség becslése szerint Magyarországon több mint 12800 olyan korai haláleset történt 2015-ben, amelyet a légszennyező részecskék koncentrációja váltott ki, több mint 530 esetben az ózon koncentrációja és több mint 1300 esetben pedig a nitrogen-dioxid koncentrációja volt a kiváltó ok.

A kinti levegő minőségén nem áll módunkban változtatni, de mivel életünk nagy részét úgyis zárt térben töltjük, ezeken a helyeken kell és lehetséges a lehető legtisztább levegőről gondoskodnunk, ha nem szeretnénk a borzasztó statisztikát erősíteni. Hiszen a beltéri levegő sem egészségesebb, mint a kültéri, sőt: a beltéri légszennyezettség 2-5x magasabb lehet, mint a kültéri.

Gondoljunk csak bele: egy-egy szellőztetés alkalmával mennyi káros anyagot engedünk be az otthonunkba, amit aztán gondosan bezárunk. Nem beszélve arról, hogy a háztartási kemikáliák (kozmetikumok, tisztítószerek, rovarírtók), egy-egy felújításból, építkezésből származó kemikáliák (ragasztók, szigetelések, festékek, stb), a por a ruházatunkról, az atkák a szövetekből, matracokból, a penészgombák vagy éppen a cigarettafüst mennyi káros anyagot bocsátanak ki, ami mind a tüdőnkbe kerül.

A Therapy Air® iOn légtisztító készülék segítségével igazán tiszta levegőt biztosíthatsz az otthonodban. A tiszta levegő következtében a gyerekek jobb teljesítményre lesznek képesek az iskolában, jobban alszunk, javulhat a koncentrációnk is. A légtisztító és szagtalanító hatás már nagyon rövid használat után érezhetően javítja az életminőséget.

Therapy Air iOn-t és a Zepter egyéb termékeit megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.