Konyha

Chilis-narancsos garnélarák

Ön tudja mi a különbség a garnélarák és a tigrisrák között? A legtöbb ember szinonimaként használja ezeket a megnevezéseket és úgy gondolja, hogy a méret a fő különbség közöttük. A különböző rákfajták valóban nagyon hasonlóan néznek ki, különösen a páncéljuk nélkül, ínycsiklandó módon felszolgálva.

Noha a tigrisrákok gyakran nagyobbak a garnélarákoknál, anatómiailag is különböznek: a garnélarákok öt pár lába közül kettő pár végződik ollókban, míg a tigrisrákok esetében három ollós láb-pár található.  Ezen felül a garnélarákok teste jellegzetes görbületet mutat, míg a tigrisrákok teste egyenes.  A garnélarákok a vízbe eresztik ikráikat, a tigrisrákok viszont testük alsó felén hordozzák őket.  A különösen nagy méretű rákokat “királyráknak” is nevezhetik.

Nincs azonban szükség különösebb biológiai ismeretekre ahhoz, hogy élvezhessük ezt az ízletes fogást. A Zepter edények használata a lehető legjobb főzési élményt nyújtja – nem csak egyszerűvé, hanem egészségesebbé is teszi az ételkészítést.  A Zepter Masterpiece főzőrendszer lehetővé teszi a hozzáadott víz- és zsiradék nélküli főzést vagy sütést, így az ételek egészségesebbek, de mégis finomabbak lesznek és megőrzik természetes aromáikat, ízüket, tápértéküket, valamint a bennük található természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, továbbá mikro- és makró nyomelemeket, mindezt alacsonyabb kalóriatartalom mellett és veszélyes anyagok nélkül.

 

Próbálja ki ezt a receptet és kérjük, írja meg alul egy kommentben, hogy hogy ízlett Önnek.

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 kg garnélarák
  • 500 g koktélparadicsom (vagy bármilyen egyéb paradicsom)
  • 50 g fekete olíva
  • 2 dl friss narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • Friss zöldfűszerek (spenót, petrezselyem)
  • 500 ml fehérbor
  • ½ teáskanál bors
  • Chili ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  • Tegye a hozzávalókat egy hideg (nem előmelegített) edénybe, fedje le, majd párolja közepes hőmérsékleten (160°C) 3 percig, utána pedig csökkentve a hőmérsékletet (90°C) további 10 percig. Az edény végig maradjon lefedve.
  • Végül keverje el a friss zöldfűszereket olívaolajjal (ezt megteheti a Zepter botmixerével, a MixSy-vel is) és adja hozzá az ételhez.
  • Tálalja Zepter Black & White porcelán tányérokon.

Jó étvágyat!

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.