Receptek
Burrata sajtos – bazsalikomos tagliatelle
A krémes burratával, édes koktélparadicsommal és friss bazsalikommal készülő tagliatelle nagyszerű könnyű ebéd vagy vacsora, amely 30 percen belül elkészíthető!
A burrata egy friss tehéntejből készült, különösen lágy sajt, amelyet frissen – a készítésétől számított 24 órán belül – érdemes fogyasztani. A burrata krémes jelleget ad a szósznak, míg a friss bazsalikom sajátos aromájával kényeztet. E két hozzávalóból némi olívaolaj hozzáadásával kiadós, mégis egészséges szószt készíthetünk; mi a MixSy robotgépet használtuk a keverésre.
Zepter Masterpiece edénnyel a friss tagliatelle víz és olaj hozzáadása nélkül készíthető el, így a tésztában a lehető legtöbb tápanyag marad meg, és az íze is zamatos lesz. A Zepter Masterpiece edények 316-L nemesacél konstrukciója az alacsony hőmérsékletű főzést is lehetővé teszi. Edényeink a speciális URA tapadásgátló technológiának köszönhetően biztonságosak, mert főzés közben nem oldódnak ki belőlük mérgező anyagok.
HOZZÁVALÓK (4 adag)
- 80 g bazsalikom
- 2 dl. olívaolaj
- 400 g burrata
- 200 g koktélparadicsom
- Bors
- 400 g friss tagliatelle
ELKÉSZÍTÉS
- Keverd össze a bazsalikomot, a burratát és némi olívaolajat MixSy-vel.
- Tedd a felaprított koktélparadicsomot és a friss tésztát egy Z-FP2420-SC típusú Zepter edénybe víz vagy olaj hozzáadása nélkül.
- Ízesítsd borssal.
- Főzd közepes hőfokon (160°C) 5 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 90°C-ra és főzd további 10 percig.
- Locsolj rá egy kis olívaolajat.
- Keverd össze a tésztát a burratás szósszal.
- Tálald Royal Gold porcelánban.
Jó étvágyat!
Petra Geric séf
nincs hozzászólás