Konyha

Mangós-mogyorós csirke

Ha kedveled a merész ízeket, akkor imádni fogod a mangós-mogyorós csirke receptünket! A recepthez használt zöldségekből, egzotikus gyümölcsökből és bio csirkehúsból egy kiegyensúlyozott ételt fogunk alkotni, amely egyszerre ízletes és egészséges.

A bio csirkehús a legtöbb étrendbe beilleszthető. Jelentős mennyiségben tartalmaz A- és B-vitamint és a csirke bizonyos részei kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a marha- vagy a disznóhús. Ha zöldségeket is fogyasztunk hozzá, akkor a szervezetünk összes alapvető táplálkozási igényét kielégíthetjük: egyszerre juthatunk egészséges kalóriákhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Mint minden húsféle esetében, a csirkehús esetében is ügyeljünk arra, hogy a vásárolt hús milyen forrásból származik. A szabadon tartott csirkék feldolgozásából származó bio csirkehús a legjobb választás.

Ha már beszerezted az egészséges alapanyagokat, akkor nem maradt más hátra, mint az egészséges főzés! Sokoldalú Masterpiece Wok edényünk ideális az ázsiai jellegű fogások elkészítésére. Mint minden edényünk, a wok is 316 L nemesacélból készül és háromrétegű akkutermikus aljjal rendelkezik, amely lehetővé teszi az alacsony hőmérsékletű főzést, ezen felül nem keletkeznek benne mérgező vagy rákkeltő anyagok főzés közben. Fontos kiemelni továbbá, hogy a Zepter edényekben hozzáadott víz és zsiradék nélkül főzhetsz!

HOZZÁVALÓK (4 személy részére):

  • 500 g csirkehús
  • ½ piros paprika
  • ½ zöld paprika
  • 1/3 ananász
  • ½ cukkini
  • ½ bögre mogyoró (nem sózott)
  • 2 bögre rizs
  • 4 bögre Aqueena víztisztítóval tisztított víz
  • 1 lime leve
  • Petrezselyem

Hozzávalók a mangó chutney-hoz:

  • 1 mangó
  • 8-9 koktélparadicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • Chili ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  • MixSy segítségével daráld össze a chutney alapanyagait.
  • Öntsd a rizst egy hideg (nem előmelegített) Z-2030 edénybe és önts rá tisztított vizet, amíg a víz el nem lepi a rizst.
  • Kapcsold be az indukciós főzőlapot és főzd 5 percig közepes hőfokon (160°C).
  • Csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és főzd további 5 percig.
  • Kapcsold ki az indukciós főzőlapot és tedd félre az edényt. Hagyd a rizst állni a lefedett edényben 15 percig.
  • Tedd a csirkét 2-3 dl mangó chutneyval egy hideg (nem előmelegített) wok edénybe olaj és víz nélkül.
  • Főzd 2 percig közepes hőfokon (120°C).
  • Csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és add hozzá a kétféle paprikát, az ananászt, a cukkinit, a mogyorót és az újhagymát.
  • Főzd további 15 percig alacsony hőfokon (90°C).
  • Add hozzá a petrezselymet és a lime levét.
  • Tálald rizst és a csirkét külön-külön, Royal Gold porcelánban.

A séf tippje: a legjobban úgy állapíthatod meg a rizs főzéséhez szükséges ideális vízmennyiséget, ha elegyengeted a rizst az edény alján, majd ráteszed a tenyered a rizsre. Annyi vizet önts rá, amennyi már éppen ellepi az ujjaidat.

Jó étvágyat kíván: Petra Geric, séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.