Egészség

Az egészséges étkezés legjobb módszere

Az egészséges étkezés alapja, hogy minél változatosabb, többféle élelmiszert fogyasszunk, mert így lehetünk biztosak abban, hogy minden szükséges tápanyagot megkapunk.

De a rohanó hétköznapokban nem sokszor jut idő arra, hogy ezt be is tartsuk. Az egyik legjobb módszer, amit egyre többen követnek, a „dobozolás”. A hétvégén, amikor több idő jut a főzésre, többféle ételt el lehet készíteni, utána pedig ezeket be lehet dobozolni, hogy hétköznap csak ki kelljen kapni a hűtőből, és máris meg van oldva a kérdés, mi legyen az ebéd.  Érdemes rászokni a „dobozolásra”, hiszen nemcsak egészséges és változatos ételekről gondoskodhatunk így, de lényegesen olcsóbb is ez a megoldás.

Egyetlen dologra kell figyelnünk: az egy-két napra elraktározott ételeknél elengedhetetlenül fontos a megfelelő, gondos tárolás, hogy az élelmiszer frissességét megőrizzük. Ajánlott ugyanilyen figyelemmel tárolni a zöldségeket, gyümölcsöket, különben feleslegesen adtunk ki pénzt az élelmiszerekért és az alapanyagok könnyen a kukában landolhatnak.

A különböző konzerválási technikáknak, technológiáknak több hátrányos következménye is lehet. Azt jól tudjuk, hogy a tartósított élelmiszerek tápértéke, élvezeti értéke és vitamintartalma általában alacsonyabb, mint a kiindulási alapanyagoké. Ezért törekedni kell arra, hogy lehetőleg minél kevesebb tartósítószerrel kezelt élelmiszert fogyasszunk!

A legegészségesebb módja, hogy megőrizzük az élelmiszerek minőségét tárolás közben: a vákuumcsomagolás. Ez a módszer a ma ismert egyik legbiztonságosabb és leghatásosabb csomagolási módszer, amivel az étel minőségét hosszabb ideig megőrizhetjük, és jobban odafigyelhetünk az egészségesebb táplálkozásra. Azon az elven alapul, hogy az élelmiszer közvetlen környezetéből eltávolítjuk a levegőt, jelentősen lelassítva az oxidációs folyamatokat és a baktériumok és gombafélék elszaporodását. Így az ízek és az értékes tápanyagok hosszabb ideig megőrizhetők.

A VacSy® ezzel a módszerrel teszi lehetővé a hatékony élelmiszertárolást. Így az étel akár ötször hosszabb ideig tárolható, a zöldségeket és a salátákat akár 21 napig eltarthatjuk, tehát négyszer hosszabb ideig, mint hagyományos módszerrel!

A termékcsalád multifunkcionális, esztétikus formatervezésű darabjai mindenféle étel szakszerű tárolására maximálisan használható, legyen szó akár friss alapanyagokról, főtt, kész- vagy száraz ételekről.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.