Így főzz velünk!

A tornateremből a bogrács mellé

Szikra László nevét biztosan sokan ismerik, akik szeretik a stand-upos humoristákat. Most egy másik oldalát is megismerhetjük, a főzéssel nem viccel!

Z: Mi az eredeti foglalkozása?

Sz.L.: Testnevelő tanár vagyok, valamint labdarúgó- és úszóedző és oktató. Mára elég messze kerültem ettől.

Z: Milyen út vezetett a főzéshez? 

Sz.L.: Baráti bulikon kezdtem főzni, nagyjából 20 éves korom körül. Vidéken élek és már akkor is nagyon szerettünk összejárni a családdal, barátokkal, ahol természetesen előkerült a bogrács. Eleinte nem én főztem, de az egyik baráti összejövetelen azt gondoltam, hogy megfőzök egy babgulyást. Annyira jól sikerült, hogy attól kezdve elkezdett ez a dolog is foglalkoztatni. Ha családi, baráti összejövetel van, akkor most már rendszeresen én főzök.

Z: Mi a kedvenc fogása?

Sz.L.: Egy speciális étel, a vadnyugati ragu. Ez kétfajta húsból készül, babbal. Igazi férfias étel.

Z: Melyik ételére a legbüszkébb?

Sz.L.: Erre a ragura, a barátok szokták is kérni, hogy ezt készítsem el, mert annyira finom és különleges. Annak idején a tévében láttam az eredeti receptet, de egy kicsit megbolondítottam, a magam ízlésére formáltam.

Z: Ha már a sikerekről beszéltünk, beszéljünk a kudarcról is. Mi volt az legnagyobb bakija?

Sz.L.: Csülökpörköltöt készítettem, amihez előre megfőztem a sós, füstölt csülköt. Elkövettem azt a hibát, hogy amikor már a bográcsba került az étel, akkor ezzel a főzőlével öntöttem fel. Nagyon durván sós lett, teljesen elrontotta az egészet. Akkor még nem tudtam, hogy ez a lé ennyire sós.

Z: Hogy tetszettek a Zepter edényei?

Sz.L.:  Én nagyon szeretem ezeket. Gyorsabban lehet vele elkészíteni az ételeket és nem ég le benne semmi. Ezen kívül, amit még észrevettem, hogy intenzívebbek lesznek az ízek, ha Zepter edényekben készül az étel.

Élj Egészségesen, ÉLJ HOSSZAN!

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKEK VALAMELYIKÉRE!

Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.