Egészség

A természet segítsége – Bioptron

Villáminterjú Barna Gyula természetgyógyásszal

Barna Gyula 2000-ben ismerkedett meg a Bioptron fényterápiával és azóta is rendszeresen alkalmazza saját magán és ügyfelein egyaránt. A folyamatosan növekvő felhasználási lehetőségek, valamint az eredmények arra késztették, hogy minél több embernek ajánlja és a lehető legtöbb helyen alkalmazza a Bioptron készüléket.

Z: Ön mióta alkalmazza a fényterápiát a kezelésekben?

B.Gy.: 2006-tól kezdtem keresni a lehetőséget, hogy a szakterületemen belül – a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében – milyen módon tudom használni a fény- és a színterápiát.

Z: Hol helyezkedik ez el az Ön munkájában? Milyen gyakorisággal alkalmazza? 

B.Gy.: Az első lépés nálunk mindig az állapotfelmérés – vérvitalitás,  arteriográf (erek rugalmasságának vizsgálata), mágnes-rezonanciás test elemzés. Ezután, a felderített problémák kezelésére elsők között ajánlom, mivel a készülék használata a megelőzés alapja.

A gyakoriságra van két “szlogenem”: a Bioptron lámpa olyan, mint a fogkefénk, nap mint nap használjuk és nem adjuk kölcsön. A másik pedig az, hogy a Bioptron nem csodalámpa, viszont csodákra képes, ha nap mint nap használjuk.

Z: Mire használható a fényterápia? Milyen problémák esetén ajánlja?

B.Gy.: Nagyon széles a felhasználási lehetőség. Minden olyan esetben érdemes és szükséges alkalmazni, ahol a mikrokeringés javítására és a sejtregenerációra van szükség.

Z: Kombinálható más terápiákkal is? Ön milyen terápiával használja együtt?

B.Gy.: Természetesen kombinálható más terápiákkal. Az én vesszőparipám a vízfogyasztás,  természetesen a hármas szabály betartásával: megfelelő mennyiségben, folyamatosan egész napra elosztva és megfelelő minőségben fogyasszuk.

Z: A téli időszakban sokakat érint az úgynevezett téli depresszió. A fényterápia ezen is tud segíteni?

B.Gy.: Amikor erről beszélünk, nekem a gyermekkorom jut eszembe, egész nap egy kisnadrágban rohangáltunk a napon. Abban az időben egy gyereknek az volt a büntetés, hogy nem mehetett ki. Ma az a büntetés, ha ki kell menni a levegőre. A napfény és a szabad levegő a mai világban nagyon sok embernek hiányzik az életéből. A napfény életünk alapja, és a téli időszakban valóban kevesebb jut belőle. A Bioptron készülék rendszeres használatával ez pótolható, ezáltal tud segíteni a fényhiány okozta levertségen is.

Z: Mi a tapasztalata a betegek visszajelzéseivel kapcsolatban? Elégedettek a Bioptron által elért eredményekkel? 

B.Gy.: Igen, azok az ügyfelek, akik rendelkeznek a kellő információval a használatot illetően, és az előírásokat betartva alkalmazzák a készüléket, nagyon boldogok és elégedettek az elért eredményekkel, mivel nagyon hamar jelentkeznek a pozitív változások.

Z: Hogy látja, mennyire elterjedt a fényterápia használata? Növekszik a felhasználók száma?

B.Gy.: Azt tapasztalatom, hogy még viszonylag kevés helyen alkalmazzák a fényterápiát, főleg a fiatalok körében kevésbé ismert. Egyik célom, hogy a fiatalabb korosztállyal megismertessem a szín- és fényterápiában rejlő lehetőségeket, legfőképpen a betegségek kialakulásának megelőzésében.

Z: Van olyan sikersztori, amit szívesen megosztana az olvasókkal?

B.Gy.: Megszámolhatatlan sikersztorit tudnék mondani, nehéz lenne egyet kiválasztani, inkább többet említenék meg, más-más területekről.

Kezeltünk magas vérnyomást színterápia alkalmazásával – napi 10 perces kezelés a  tarkón, kék színnel – az eredmény: 40 érték csökkenés.

Tartós cukorbetegség okozta végtagi szűkület miatt az ügyfelem kis lábujját üszkösödés miatt amputálni kellett, majd ezt követően a mellette lévő ujjnál is elkezdődött az üszkösödés. A Bioptron rendszeres használata következtében az újabb amputáció elmaradt és megszűnt a további üszkösödés.

Egy 45 éves férfi a térdízület kopása, szalagok nyúlása, és állandó gyulladás miatt nehezen viselhető fájdalmakkal küzdött. Rendszeres kezelés mellett teljesen probléma- és panaszmentessé vált.

A kezelések szükséges gyakorisága nagy eltérést mutat és esetenként más és más. Nem mindegy mennyi ideje áll fenn a probléma és milyen eredetű. Egy biztos, hogy a Bioptron fényterápia kiegészítő terápia, ha valamilyen betegség gyógyítására használjuk, mert felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nem lehet túladagolni és nincs ismert mellékhatása.

Az ügyfeleim 60%-ánál tapasztalom, hogy megfelelő vízfogyasztás és a Bioptron rendszeres használata mellett a keringési problémák pár hónap alatt normalizálódnak.

Különböző sport, illetve háztartási sérülések esetén is nagy sikerrel alkalmazható a lámpa, elmondhatjuk, hogy tényleg mindenkinek ajánlott a használata.

Élj Egészségesen, ÉLJ HOSSZAN!

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKEK VALAMELYIKÉRE!

A Zepter Bioptron fényterápia után érdeklődők az alábbi linkeket találnak további információt.

Bemutatjuk a Bioptron lámpákat:

Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.