Egészség

A színek elképesztő titka

A színeknek elképesztő hatásuk van, ezt érdemes kihasználni! A színterápiát már a különböző régi kultúrákban, Egyiptomban, Indiában és Kínában is alkalmazták,  ma pedig az alternatív gyógymódok között kimagasló helyet foglal el.

A Bioptron színterápia 7 darab hagyományosan fújt színes üveglencséjét Verrerie de Saint-Just-ban állították elő, és bioinformációkkal dúsították. A bioinformációs színes üvegeknek serkentő, felszabadító hatásuk van a kedélyállapotra és az egész szervezetre.

Mennyiben különbözik a színterápia a fényterápiától?

A válasz egy egyszerű példával illusztrálható: ha a fényterápiára azt mondjuk, hogy az a „házi orvos” a családban, akkor a színterápia lesz a „7 szakorvos”. A polarizált fény fő hatásmechanizmusa, a biostimuláció, melynek következtében növekszik a sejtaktivitás, ezáltal minden egyes sejt működését rendkívül kedvező módon befolyásolja. A színek harmonizálják az energiaháztartást, megelőzik az egészségi problémákat és olyan kémiai folyamatokat indíthatnak be, amelyek befolyásolják a különböző szervek és szervrendszerek működését. Feltölthetjük velük a szövetek és szervek energiatartalékait, így javítva immunrendszerünk működését.

Másik hasonlattal élve: amikor Bioptron fényterápiát alkalmazunk, akkor az eredeti (sárga színű) úgynevezett orvosi lencsét használjuk. A készülék ebben az esetben mint egy otthoni saját „orvosunk” tud hatásokat generálva a gyógyulási folyamatainkat felgyorsítani.

A Bioptron színterápia viszont olyan, mint amikor az orvos utasításai mellet például még gyógyfürdőbe is elmegyünk, vagy masszázsra, vagy bármilyen a közérzetünket javító és kényeztető eljárást veszünk igénybe.

Mit kell tudni a színek hatásáról?

A színeken alapuló csakra terápia alapelve szerint a színek a hét fő csakránknak felelnek meg, amelyek testünk spirituális központjai. Mindegyik csakra szervezetünk egy-egy szervének vagy szervrendszerének felel meg és rendelkezik egy domináns színnel. Ha egy csakra pont egyensúlya felborul, az később konkrét betegségek kialakulását is okozhatja. A csakrának megfelelő szín alkalmazása segíthet az egyensúly helyreállításában.

A melegebb színek, mint a vörös, narancs és sárga bensőségességet és meleget adnak, serkentik az elme működését és érzelmileg aktívvá tesznek minket. A hidegebb és semleges színek, mint a zöld, kék, lila és indigókék pedig békés hangulatot teremtenek, a tágasság és nyitottság érzését keltik az emberben.

De nézzük a hatásokat színről-színre:

  • A vörös szín izgalomba hoz, stimulál, felerősíti az érzelmeket, fokozza az étvágyat. Növeli az önbizalmat, erőt, energiát, dinamizmust kölcsönöz, növeli a szenvedélyt és segít a másik nem figyelmének felkeltésében.
  • A narancssárga átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. Energetizáló, vitalizáló, meleg, aktív szín. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást.
  • A sárga a nap színe, beragyogja hangulatunkat és meleget sugároz, inspirál, lelkesít, stimulál, erősíti idegeinket. Növeli a boldogságérzetet, az optimizmust, energiával tölt fel, vitalitást kölcsönöz, és jó hatással van az idegrendszerre.
  • A zöld a legpihentetőbb szín az emberi szem számára. Tudatilag és érzelmileg is segít összhangba, egyensúlyba kerülni, valamint növeli a boldogságérzést és harmóniát sugároz.
  • A kék színből tisztaság, csendesség és hűvösség árad, harmónia, biztonság, nyugalom, a feloldódás, végtelenség érzését kelti. A nyugalom és békesség színe.
  • Az ibolyakék szín a bölcsességet, a méltóságot, a sikert és a jólétet szimbolizálja, viselése tiszteletet vált ki a szemlélőből.
  • Az indigókék szín energiája a tudattalan énünkkel kapcsol össze bennünket, és a segítségével megtapasztalhatjuk azt az érzést, hogy az egész univerzum részei vagyunk. Ez a szín erősíti az intuíciót, a képzelőerőt, valamint növeli az álomlátási képességeket is.

A fényterápiát a professzionális szépségiparban is bátran lehet alkalmazni, hiszen a sárga fény a ráncok, a zöld a durva, pórusos bőr, a vörös az energiahiányos bőr, a narancssárga a cellulitisz, a sötétkék a sebhelyek és striák, a kék és lila színek pedig a bőrirritációk ellen nyújtanak hathatós segítséget.

Van valamilyen kockázata a színterápiának?

A színterápiának nincsenek ismert mellékhatásai. Egy dologra figyeljünk: mindenképp be kell tartani a színek hatását. Ami túlműködik vagy gyulladásban van, azt olyan színnel kezeljük, ami nyugtat, ami alulműködik, az serkenteni kell. Ezeket az alaptörvényeket betartva nem hibázhatunk.

A Bioptron színes fényterápia biztonságos és non-invazív módszer, bátran használható a hagyományos orvosi módszerek mellett, valamint prevencióként is.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.