Egészség

A rettegett narancsbőr (cellulit) a nők 95%-át érintő probléma

Ahogy ezt a címet leírom, el is gondolkodom azon, vajon létezik-e még egy  olyan dolog a nők életében, ami szinte mindenkit érint. Lehet hogy a cellulitis ebben aranyérmes?

Több kérdés is felmerül bennem:

 • Vajon hol rontjuk el?
 • Elrontjuk-e egyáltalán, vagy eleve elrendeltetett azzal, hogy nőnek születtünk?
 • Volt vajon ez a probléma régen is?
 • Ha igen, akkor miért nem foglalkoztak ezzel?
 • Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy megszabaduljunk tőle?
 • Meddig tart, amíg visszatér?
 • Vajon újra támad?

Ezeknek a kérdéseknek eredtem nyomába, az alább olvasható anyagban.

Vajon hol rontjuk el, elrontjuk-e egyáltalán?

A szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik el a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetekben. Ezek az energiatároló sejtek megduzzadnak, és a bőr felszíne felé türemkednek. A kötőszövet rugalmassága is csökken, amelynek köszönhetően a bőr egyenetlenné válik. Mégis a narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, amelynek köszönhetően a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. A folyamat hátterében a helytelen táplálkozás és mozgáshiány mellett hormonális és genetikai okai is lehetnek. Nem véletlen, hogy elsősorban a comb és csípő területén jelentkezik, hiszen a szervezet zsírtartaléka itt a legnagyobb és ezzel hozzájárul a tipikus nőies alak megformálásához is.

Az első helyen áll a rossz, rendszertelen táplálkozási szokás, a zsírban és kalóriában gazdag tápanyagbevitel, amelynek a legnagyobb részét a vacsoránál sikerül elfogyasztani. A bevitt mennyiség nagy része pedig ránk rakódik, és később már nehezen tudjuk lemozogni, főleg ha ülő munkát végzünk egész nap és estére már nincs erőnk és kedvünk konditeremben izzadni. Hozzájárul még a túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, stressz. Ha az anyagcserénk felborul, az hajlamosít minket a narancsbőr kialakulása mellett a megemelkedett vérzsírszintre, a magas vérnyomásra, a cukorbetegségre és a köszvényre is. Ezek a betegségek pedig még tovább rontják a kis artériás erekben és a nyirokerekben a keringést. Rizikófaktort jelentenek még a különböző gyógyszerek, hormonkészítmények (fogamzásgátlók) és vitaminok.

Volt-e ilyen probléma régen is és ha igen, akkor vajon foglalkoztak vele?

Amióta a rossz és helytelen táplálkozás vette át a szerepet a konyhában és az ebédlőasztaloknál, azóta létezik ez a probléma, hiszen elsősorban ennek a kiváltó oknak tudható be.

Majd jött az egyre kevesebb mozgás, hiszen már a nőknek is egyre gyakrabban lett autójuk, még korábban gyalog jártak a piacra és vitték haza az alapanyagokat, vagy naponta gondozták a konyhakertet, ami ma már sok esetben főleg csak díszkert. Az automatizált háztartási munkák és az előre készített félkész ételek és minden, ami végül is könnyítette a nők életét – amiért hálásak vagyunk – egyben nagy csapda is lett. Ott fordultak rosszra a dolgok, amikor a sokkal több fizikai szabad kapacitást a nassolás, a mozgás szegény élet és az oly csábító és bizony finom, de romboló ételek elérhetősége váltotta fel.

Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy elköszönhessünk a narancsbőrtől?

Sportolással nagyon sokat lehet javítani a narancsbőrön. A futás jó ötlet, főleg úgy, ha vásárolunk olyan testhez simuló nadrágot, amelyben fokozódik a vérkeringés és így az anyagcsere intenzitása is növekszik. A narancsbőr ellen a folyamatos masszázs, a bő folyadék, a váltott hideg-meleg vizes tusolás is segíthet! A narancsbőr csökkentésére és megelőzésére már nagyon sokfajta stratégia létezik, mégis óriási erőfeszítések árán sikerül egy-egy centit lefaragni és kisimítani az érintett területeket. Aki felveszi a harcot ellene, fontos, hogy kitartó és türelmes legyen.

A masszázs mechanikai inger a bőrnek, bőr alatti kötőszövetnek, izomzatnak. Korlátozni kell a “látható” cukor fogyasztását, inkább reggelire együnk péksüteményt, kenyeret, amelyet így egész nap éget el a szervezetünk. Minél több zöldséget és gyümölcsöt együnk, főleg csokoládé és chips helyett, emellett fontos a napi 2-3 liter nem cukros folyadék bevitele is. A rendszeres testmozgás is elengedhetetlen. Az ideális hetente 3-4 órát mozogni, de nem egyszerre, hanem az egész hétre elosztva. Hetente egyszer menjünk el szaunázni. Ezután jöhetnek a különféle krémek, gélek, illóolajok, gyógyteák, tekercselések, gumiharisnyák, masszázs módok, ultrahangos terápiák, fényterápiák és vákuumkezelés, amelyek hatékonyságát mindenki maga tapasztalhatja csak meg. Mindezekről bővebben a média által már másról sem szóló hirdetések adnak felvilágosítást.

Összefoglalva

Egészséges táplálkozás, megfelelő folyadék bevitel, masszázs, és narancsbőr elleni kozmetikai készítmények. Erre kell felkészülnie annak, aki le akarja győzni a narancsbőrt.

Üzenj hadat a narancsbőrnek a Zepterrel!

Mi a ZEPTERNÉL az egészséges élet nagyköveteiként egy komplett termékcsomagot ajánlunk!

Egészséges táplálkozás

A főzés már nem idő kérdése, ha a Zepter főzőrendszerekkel készíti zsírmentesen és a vitamin-, és enzim tartalom megőrzésével az ételeket. A konyhában töltött idő ezekkel a speciális technikákkal és technológiákkal olyan mértékben rövidül le, amit nem félkész alapanyagok felhasználása útján nyerünk, hanem a főzési idő lerövidítésével.

Friss alapanyagok

Korszerű vákuumos tárolási rendszereinkkel már nem kell naponta vásárolni menni, hogy friss alapanyagokból készüljenek el az ételek. Ezekkel a tároló edényekkel sokszorosára nő meg a tárolási napok száma, ezzel eredeti frissesség sértetlen marad.

Minőségi folyadékbevitel

A víztisztító berendezésekkel a legmagasabb minőségű víz bevitelét tudjuk biztosítani magunknak és családunknak és nem kell a palackokat hetente akár többször is hazacipelni.

Masszázs

Kézi masszírozó készülékünkkel otthonunkban naponta tudjuk az érintett területet a narancsbőr elleni Swisso Logical kozmetikumunkkal kezelni.

Bőrápolás és hadüzenet a zsírsejtek ellen

A karcsú vonalak titka – narancsbőr elleni készítmény különleges és hatékony aktív hatóanyagokkal. A SZÓJA-IZOFLAVON, KOFFEIN és KARNITIN segít megakadályozni az új zsírsejtek keletkezését, elősegítheti a zsírok lebontását, és serkenti az anyagcsere-folyamatokat. A Swisso Logical narancsbőr elleni krém hatása már 2 hónapos használat után szemmel látható:

 • A narancsbőrrel érintett terület nagysága észrevehetően csökkenhet
 • A bőr rugalmassá és tónusossá válhat
 • Ápolt, hidratált bőr
 • Hosszan tartó feszesítő hatás
 • Zsírégető hatás

További információk:   https://shop.zepter.hu/

Online vásárlás: http://www.zepter.hu/

Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/1820/a-narancsborrol-orvosi-szemmel

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.