Így főzz velünk!

A legújabb szépségtitok: igyunk gyümölcsturmixot!

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a téli, koratavaszi hangulatingadozásunk, levertségünk, kedvetlenségünk szinte azonnal mérséklődik, elmúlik, amint alkalmunk adódik élvezni a nyári napsütést. A napfénnyel teli hónapoknak jótékony hatását ma már senki nem kérdőjelezi meg, elég csak a legáltalánosabb pozitív hozadékára, a szervezetünkben található D-vitamin termelődésének beindításásra gondolni. A sok riogatás és a különböző fényvédő kozmetikumok elrettentő számú reklámjának “köszönhetően” egyre több ember szenved manapság D-vitamin hiányban, pedig ezt lehet a legkönnyebben, legegyszerűbben és a legtermészetesebb módon pótolni: nyári hónapokban elég naponta 30 percet tölteni szabad levegőn, napfényben. A D-vitaminnak kulcsfontosságú szerepe van a csontok és az immunrendszer fejlődésében, a fertőző betegségek elleni védekezésben,  számtalan súlyos betegség megelőzésében, a ráktól a téli depresszión keresztül egészen a gyermekkorban kialakuló cukorbetegségig. Mindezek mellett a napsugár kimondottan jótékony hatású lehet bizonyos bőrhibák esetében is, tehát nyugodtan számolhatunk a nyári napfürdőzéssel úgy, mint ennek az időszaknak az egyik alap szépség-fegyverével! Soha ne feledjük azonban, hogy jelen esetben is a mértékletesség elvét követve, tartózkodva a szélsőséges megoldásoktól, okosan, tudatosan, ésszerűen napozzunk, hiszen a túlzott és erős napfény valóban ártalmas!

Hidratálj kívülről, belülről!

Amint szóbakerül a szépség, szépségápolás, és ezt a külső megjelenésünk kapcsán taglaljuk, első megközelítésben mindig a bőrünk, hajunk állapota, állaga kerül fókuszba. Az egészséges, üde, ragyogó bőrnek alapfeltétele a megfelelő hidratálás, hiszen ahogyan szervezetünknek szüksége van a folyadékra, úgy a bőrünknek, hajunknak is szüksége van a vízre. Nyáron még fontosabb ennek pótlása, hiszen a hőségben jelentős mennyiségű folyadékot veszít szervezetünk. A megfelelő hidratálás a mindennapi bőrápolás részévé kell váljon, ennek következtében bőrünk képes lesz megőrizni rugalmasságát, fényét, sima és selymes tapintású marad. A bolti hidratálókrémekkel szemben, otthon mi magunk is előállíthatunk különféle  krémeket, pakolásokat, amelyek hatékonysága bármikor felveszi a versenyt a készen vásárolt társaival.  Alapanyagokért pedig elég csak a konyhánkba vagy a piacra sétálni. A gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek a szépségápolás terén, külső felhasználási módjukban is verhetetlenek.

Természetesen a külső hidratálás  csak az érem egyik oldala. Hiába kenegetjük a bőrünket, ápoljuk különböző pakolásokkal hajunkat, ha ezzel párhuzamosan nem figyelünk arra, hogy szervezetünket a megfelelő táplálékkal és folyadékkal lássuk el. Bár elcsépelt közhelynek tűnhet számunkra de a  helyes táplálkozás jelen esetben a szépségápolás terén is a legfontosabb tényező. A hidratálás ugyanis valójában a szervezetünkön belül kezdődik, hiszen szervezetünk minden esetben jelez, ha folyadékpótlásra van szüksége. Mindannyian tudjuk, hogy a  száraz, töredező haj, vagy a cserepes ajak egyértelmű segélykiáltás arra vonatkozóan, hogy komoly vízpótlásra van szükség.  Tudatosan közelítsünk a szépségápoláshoz is, és kezdjük az alapokkal: a helyes, tápláló és egészséges étrendünk összeállításával!

Harcban a szabadgyökökkel

A nyári hónapok során, a megnövekedett UV sugárzás következtében szervezetünk még inkább ki van téve a külső szabadgyök terhelésnek, így a folyamatos folyadékpótlás mellett figyelmünket erre a problémára kell leginkább fordítani. Sejtjeink egész életünk során ki vannak téve a szabadgyökök által okozott károsodásnak, amely számos betegség és az öregedés egyik forrása is egyben. Bőrünk rugalmasságának elveszítésében, hajunk szerkezetének károsodásában mind-mind szerepet játszanak a szabadgyökök. Szerencsére azonban a természet ebben az esetben is gondoskodott a megoldásról! A szabadgyökökkel szembeni harcot az antioxidánsok segítségével vívjuk, ugyanis ezek a vegyületek képesek a szabad gyököket hatástalanítani. Természetes úton is létrejöhetnek szervezetünkben, de helyes táplálkozás útján mi magunk is gondoskodhatunk ennek pótlásáról. Ennek tudatában érdemes figyelemmel megtervezni étrendünket, hogy az a nyári időszakban minél gazdagabb legyen antioxidánsokban. És ezzel nem csak  egészségesebb útra lépünk, hanem sokat teszünk fiatalságunk, szépségünk megőrzéséért. Tervezzük úgy meg étrendünket, hogy az minél több  E-, C- és A-vitamint, rezet, cinket, szelént, mangánt, vasat tartalmazzon! A szervezetet savasító élelmiszereket ugyanakkor  igyekezzünk elkerülni. A legfontosabb külső antioxidáns források közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonafélék, a nyers gyümölcsök és zöldségek (paradicsom, tök, paprika, répa, citrom, kivi, fekete ribizli, csipkebogyó), valamint a többszörösen telítetlen Omega 3 és 6 zsírsavak. Az antioxidánsok tehát nélkülözhetetlenek mind szépségünket, mind  pedig egészségünket figyelembe véve.

Méregtelenítésért szépséget cserébe!

A nyár gondoskodik arról, hogy a bő három hónap alatt kellőképpen fel tudjuk venni a harcot a szabadgyökökkel szemben. A napfény, a töménytelen mennyiségű gyümölcs és zöldség csak arra vár, hogy a megfelelő formában szervezetünk feltöltésére siessen. Ez az időszak az, amikor lékúrákkal, különböző juiceokkal, friss smoothiek készítésével  a leginkább segíteni tudunk szervezetünknek a méregtelenítési folyamatokban. Ha nem szeretnénk teljes életmódváltást, akkor a nyári időszak a legmegfelelőbb időszak a tisztulásra. Ilyenkor minden adott ahhoz, hogy kis befektetett energiával valós eredményeket érjünk el mind a méregtelenítés, mind pedig a megfelelő antioxidáns anyagok szervezetünkbe juttatása során.

Bemutatjuk a Zepter gyümölcscentrifugáját

Ebben siet segítségünkre a Zepter egyik legnépszerűbb, legkedveltebb terméke, a  More Juice Press Frozen.

Felmérések alapján napi 5-6 pohár gyümölcslé, zöldséglé, turmix és smoothie fedezni tudja egy felnőtt számára a napi  teljes vitamin, rost, ásványi anyag adagot. A teendőnk csupán annyi, hogy tudatosan kiválasztjuk azokat a gyümölcsöket, zöldségeket, amelyek magas antioxidáns tartalommal rendelkeznek. Ilyen, értékes tápanyagokkal bíró élelmiszerek például a málna, a fekete cseresznye, az alma, eper, gránátalma, vagy szeder.

More Juice Press Frozen igaz társunk ebben a harcban. Használata rendkívül egyszerű, a felhasználandó gyümölcsök, zöldségek pedig a legjobb arányban kerülnek poharunkba: szó szerint is, hiszen a prés kialakításának köszönhetően a megmaradt rostokat is felhasználhatjuk! Tervezésekor és kivitelezésekor legfontosabb szempont, hogy a felgyorsult mindennapok tempóját követni tudja, ezért végtelenül praktikus, felhasználóbarát! Környezet tudatos és használata minimális zajszennyezéssel jár. Hidegen sajtolja gyümölcseinket, zöldségeinket, ezért a végeredmény egy igazán ízletes, harmonikus textúrájú ital lesz, ami szép a szemnek és egészséges a szervezetnek. A piacon található társai közül a More Juice Press Frozen az, amely a legkevesebb “melléktermék”  előállításával dolgozik, ezért rendkívül gazdaságos is!

Amennyiben szeretne többet megtudni a More Juice Press Frozen termékünkről, látogasson el az alábbi linkre!

Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.