Így főzz velünk!
Az vagy, amit eszel! Legyen a gyümölcsprés jó barátod!
Mindannyian szeretnénk jó egészségben élni, és ezt első lépésben étrendünk tudatos összeállításával kezdhetjük. A helytelen táplálkozást az utóbbi évek (orvosi) kutatásai egyértelműen a legfontosabb tényezőként említik, amikor korunk rettegett betegségeinek, az ún. “civilizációs betegségeinek” (elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések, csontritkulás, daganatos betegségek, stb.) kutatják az okát. Az egyik leginkább és a legszélesebb körben elfogadott vélemény szerint a változatos, sokszínű étrend az egészség alapja, melyet aztán a különböző irányzatok (vega, vegán, paleo, stb.) a maguk képére formálnak. Bármennyire szerteágazó legyen is a szakirodalom arra vonatkozóan, hogy mi egészséges, kevésbé egészséges vagy egyenesen ártalmas, abban egyértelműen mindenki egyetért, hogy egy kiegyensúlyozott étrend magában foglalja a fehérje, zsír és szénhidrát, a vitamin, az ásványi anyag, és az elégséges folyadékbevitelt is.
Csöppnyi csodák: vitaminok, enzimek
A XX. sz. második felében megfigyelték, hogy a tápanyagokon, ásványi sókon és vízen kívül a tápláléknak egyéb anyagokat is kell tartalmaznia ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működjön. A táplálék ezen részeit 1912-ben Kazimierz Funk lengyel biokémikus nevezte el vitaminnak. Ezek a szerves vegyületek, tehát ha csupán kis mennyiségben is, de szervezetünk optimális működése végett létfontosságú anyagok! Egészségünk megőrzése, és a helyes táplálkozásunk szempontjából újabb mérföldkövet közel 50 évnyi kutatómunkája következtében Dr. Edward Howell biokémikus fedezte fel. Korunk egyik legjelentősebb táplálkozástudományi felfedezése alapján az orvostudomány arra jutott, hogy egészségünk romlásának legfőbb oka az enzimszegény étrendünk. Amikor a hétköznapjainkban vitalitásról, életerőről, életenergiáról beszélünk, akkor tulajdonképpen a biokatalizátor szerepét betöltő létfontosságú fehérjéről, az enzimről beszélünk. Láthatjuk tehát, hogy vitaminok és enzimek nélkül elképzelhetetlen egészségről beszélni.
Természetesen gyümölccsel, zöldséggel!
A napi optimális vitamin-, és enzimadagunk bevitelét legegyszerűbben különböző érett, friss, “élő”gyümölcsök, zöldségek, hőkezelés nélküli ételek és pasztörizálatlan tejtermékek fogyasztásával érhetjük el. Minden gyümölcsnek és zöldségnek más és más jótékony hatása van a szervezetünkre, éppen ezért próbáljunk meg minél több fajtát fogyasztani azokból. Érdemes megfogadni a tanácsot, hogy naponta legalább háromszor fogyasszunk zöldség és gyümölcsfélét, így biztosan fedezni tudjuk az ajánlott napi vitaminbevitelünket! Az egészségtudatos, helyes táplálkozás, amellyel megelőzhető nagyon sok betegség kialakulása olyan étrendet jelöl, amelyben az ételeket nem főzzük meg, hanem feldolgozatlanul, nyers formában fogyasztjuk teljes vitamin és enzimállományukkal együtt. Nagyon sok kutató úgy véli, hogy a főzés megöli táplálékunk “élő princípiumát”, a tartósan 48°C feletti hőmérséklet megöli az enzimeket, tehát a hagyományos, szokásos főzési szokásaink során táplálékunkból 100%-ban kiöljük ezeket a létfontosságú alkotókat. A nyári hónapok alatt kiemelten fontos a fenti ismeretek tudatosítása, hiszen szervezetünket most tudjuk a leginkább feltölteni vitaminokkal, enzimekkel! A gyümölcs- és zöldségkínálat a nyár során annyira széles, hogy csak képzeletünk szabhat határokat a sok variáció között, hogy mit, mivel és hogyan fogyasszunk.
Okosan facsard!
Ilyenkor, nyáron érdemes koncentrált formában magunkhoz venni minél több fajta gyümölcsöt és zöldséget. A legkönnyebben és leghatékonyabban pedig mindezt gyümölcs-, zöldséglevek, finom zöldturmixok, smoothie-k, juice-ok formájában tehetjük!
Bizonyított tény, hogy a legegészségesebb gyümölcs és zöldségleveket mi magunk állíthatjuk elő, az általunk vásárolt friss gyümölcsökből, zöldségekből. Receptek tömkelege segít bennünket a legkülönbözőbb levek előállításában, és mind egyetértenek abban, hogy az elkészült juice legfontosabb követelménye, hogy az minél több vitamint, rostot és enzimet tartalmazzon!
Ezért nem mindegy, hogy mivel és milyen technológiával állítjuk elő vitaminbombánkat, hogy az valóban a leginkább megőrizze a felhasznált gyümölcs/zöldség tápanyagait.
Napjaink verhetetlen juice készítője a Zepter által megálmodott és kivitelezett More Juice Press Frozen, amely egyedülálló technológiával segít otthoni körülmények között a legminimálisabb veszteség mellett előállítani gyümölcs és zöldségleveinket.
Az egyedülálló lékinyerési technikájának köszönhetően ma a More Juice Press valóban a leghatékonyabb és legtartalmasabb “facsarás” a piacon, amellyel ízletesebb, egészségesebb leveleket, juice-t, smoothie-t állíthatunk elő, természetesebb színekkel, ízekkel, egységesebb állaggal.
Lassú préseléssel dolgozik, minimális hőtermelésének köszönhetően a hidegen sajtolás eredményeként még gazdagabb tápanyagú és ízletesebbek lesznek a juice-aink. Minimum 7 év állandó használatra tervezték, ezért bízhatunk tartósságában. Helytakarékos kivitelezésének köszönhetően pedig szinte bárhol tárolhatjuk.
A More Juice Press tömöríti magában mindazt, amit elvárunk egy ideális, korszerű és innovatív gyümölcsfacsarótól: megtartja a maximális vitamin, rost és enzimanyagokat, nem telíti oxigénnel juice-unkat, az elkészült gyümölcs/zöldséglevünk állaga, íze egyenletes, harmonikus, a gépünk higiénikus, könnyen kezelhető, praktikus, megbízható, nagyteljesítményű, környezetbarát és esztétikus.
Érdemes kipróbálni!
Kattintson az alábbi linkre, ha bővebb információt, vagy részletesebb termékleírást szeretne!
Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!
Magashàzy Jànos
2017-05-25 at 21:08
Érdeklődni szeretnék, mennyibe kerül a gyümölcs près?