Konyha

7+1 kipróbált tipp, hogyan gyorsítsd meg a munkát a konyhában

Van olyan alkalom, amikor nem számít az idő – csak kibontasz egy üveg bort, előkészíted a hozzávalókat, elolvasod a receptet, és míg az étel készül az edényben, vagy sül a sütőben, akár egy jó könyvet is elolvasol. Élvezed a pihentető időtöltést, aminek a jutalma egy jó vacsora.

A karácsony nem ilyen alkalom, ez egy kíméletlen versenyfutás az idővel és a vendégek étvágyával! Minden perc drága.

Hogyan készülj el időben mindennel, mire a vendégek megérkeznek?
Van 7+1 jó tippünk:

  1. Szánj egy-két fókuszált percet arra, hogy fejben elkészítsd az ételt. Alapanyagok, előkészítés, főzés, sütés, tálalás. Minden megvan? Oké, indulhatunk!
  2. Kapcsold be a sütőt! Minden recept úgy kezdődik, hogy melegítsd elő a sütőt. Miért ne melegedne addig, amíg előkészíted a sütést? Egyúttal végy elő minden edényt és eszközt, amire szükséged lesz – így nem kell később keresgélni, és nem marad ki egy összetevő sem.
  3. Tedd fel a vizet forrni! Az egyik legidegesítőbb dolog, amikor már minden készen áll és épp kezd kihűlni, ha mindez a tészta miatt történik… mert még nem forrt fel a víz.
  4. Fogd a legnagyobb edényedet, serpenyődet és irány a kamra! Szedd össze valamibe az összes hozzávalót egyszerre. Meglátod, eddig mennyi időt pazaroltál erre, ráadásul elfelejteni sem fogsz semmit – minden ott lesz a pulton.
  5. Tisztíts hatékonyan! Ha már úgyis minden ott van a pulton egyben, akkor miért ne mosnád meg az alapanyagokat egyszerre? Nem csak időt, de vizet és energiát is megtakarítasz.
  6. Vágd apróra! A kisebb darabokra vágott alapanyag hamarabb elkészül. Ha minden alapanyagot kisebbre aprítasz, az egész étel sokkal gyorsabban lesz kész.
  7. Használj alacsony, de széles serpenyőket! A széles serpenyők sütőfelülete lényegesen nagyobb, mint kisebb átmérőjű társaiké, ezért több energiát adnak át az ételnek – azaz sokkal gyorsabb bennük a főzés.

+1 És végül, a titkos tipp: használj Zepter Masterpiece edényeket, melyek lehetővé teszik a víz nélküli főzést és a zsírmentes sütést – ezzel nem csak időt takarítasz meg, hanem az egészségedet is szolgálod!

Jó étvágyat!

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.