Konyha

Tengeri sügér

A tengeri sügér – más néven branzino – az éttermi séfek egyik kedvenc halfajtája, amelyre igen nagy a kereslet. Megfelelően elkészítve húsa vajas ízű és nagy szelvényekből áll, állaga pedig kellemesen lágy. Kalóriatartalma alacsony, mégis kiváló fehérje- és szelénforrás, ezen felül értékes Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz.

Hozzávalók (4 személy részére):

  • Tengeri sügér, 1 kg
  • Koktélparadicsom, 1 marék
  • Olívabogyó, 100 g
  • Tök, 100 g
  • Brokkoli, 100 g
  • Karfiol, 100 g
  • Fokhagyma, 2 gerezd
  • Friss zöldfűszerek, 1 marék, 100 g
  • Olívaolaj

Tedd az egész halat (hagyd rajta a bőrét is) a Felix Zepter vágódeszkára. Töltsd meg a hal belsejét zöldfűszerekkel és fokhagymával.

Tedd a halat egy hideg (nem előmelegített) Z-V3025Z edénybe olaj és víz nélkül. Add hozzá a többi alapanyagot és fedd le az edényt. Kapcsold be az indukciós főzőlapot és főzd az ételt az alábbiak szerint:

  • 5 percig közepes hőfokon (160 ° C)
  • 15 percig alacsony hőfokon (90 ° C)

Filézd ki a halat. Tálald Rio Black ovális tányérokon és ízesítsd olívaolajjal.

A csúcsminőségű 316L nemesacélból készülő Zepter Masterpiece főzőrendszer korszerű technológiájával és innovatív formatervével lehetővé teszi a hozzáadott víz és zsiradék nélküli főzést vagy sütést, így az ételek egészségesebbek, de mégis finomabbak lesznek és megőrzik természetes aromáikat, ízüket, tápértéküket, valamint a bennük található természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, továbbá nyomelemeket, mindezt alacsonyabb kalóriatartalom mellett és veszélyes anyagok nélkül.  Az emeletes főzést lehetővé tevő Masterpiece főzőrendszerrel energiát, időt és pénzt takaríthatsz meg, de ami a legfontosabb, védheted az egészséged!

 

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.