Konyha

3 isteni és gyors levesrecept

Egészséges, finom és gyorsan elkészül! Mindhárom receptünkre igazak ezek az állítások, bátran ajánljuk mindhármat kipróbálásra, gyorsan a család kedvencei lesznek. A recepteket az ArtMix robotgéppel készítettük.

PARADICSOMOS SÁRGARÉPALEVES

Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom
  • 2 db sárgarépa
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • fél evőkanál tengeri só
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl tisztított víz, vagy zöldségalaplé
  • egy csokor bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés:
1. Forrázd le a paradicsomot, majd húzd le a héját. Tisztítsd és hámozd meg, majd kockázd fel a paradicsomot és a sárgarépát.
2. Tegyél minden összetevőt a keverőedénybe.
3. Kapcsold be az ArtMix-et , válaszd ki a krémleves programot, majd indítsd el.
4. Ha elkészült, máris tálalhatod. A levest díszítsd néhány bazsalikomlevéllel.
5. Ha végeztél, indítsd el a tisztítóprogramot és kapcsold ki az ArtMix-et.

CSIPERKEGOMBA-LEVES BRINDZÁVAL ÉS FÖLDIMOGYORÓVAL

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehér csiperkegomba
  • 1 db burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 dl tejszín
  • 5 dl zöldség alaplé
  • egy csipet paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg brindza
  • 1 marék natúr, hámozott földimogyoró

Elkészítés:
1. Tisztítsd meg a gombát, hámozd meg a burgonyát, a fokhagymát, majd kockázd fel mindet.
2. Tedd a burgonyát, a gombát és a fokhagymát a keverőedénybe. Add hozzá a kakukkfűleveleket, a paprikát, a sót, az alaplét és a borsot.
3. Kapcsold be az ArtMix-et , válaszd ki a krémleves programot, majd indítsd el.
4. A program végeztével a nyíláson át öntsd a tejszínt a keverőedénybe, majd pár másodpercre indítsd el a pulzáló mixelés programot és máris tálalhatod.
5. Két kiskanállal formázz gombócokat a brindzából, és helyezd a leves felszínére, majd szórd meg pirított földimogyoróval.

BROKKOLIKRÉMLEVES

Hozzávalók:

  • 1-2 fej (kb. 50 dkg) brokkoli
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tisztított víz, vagy zöldség alaplé
  • só, fehér bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem, és/vagy pirított sajtos kenyérkockák a díszítéshez

Elkészítés:
1. Tisztítsd meg és darabold fel a brokkolit, majd helyezd a párolóbetétbe.
2. Öntsd a keverőedénybe a fehér bort és a tejszínt úgy, hogy a folyadékszint ne legyen magasabb, mint a párolóbetét alja, majd helyezd be a keverőedénybe a pároló betétet.
3. Kapcsold be az ArtMix-et , válaszd ki a párolás programot, állítsd be a párolási időt 30 percre, majd indítsd el.
4. Ha a brokkoli kellően megpárolódott, emeld ki a párolóbetétet, majd tedd át a keverőedénybe és adj hozzá vajat, sót, borsot.
5. Válaszd ki a manuális programot és állítsd be a mixelési tulajdonságokat (idő: 30 mp, hőmérséklet: OFF, 20,000 fordulat), majd indítsd el.
6. Ha hígabb állagot szeretnél, óvatosan adagolj hozzá némi tisztított vizet, vagy zöldség alaplét, majd keverd össze a pulzáló mixelés programmal , és mindaddig folytasd, amíg el nem éred a megfelelő állagot.
7. Ha elkészült, máris tálalhatod. Díszítéshez használj aprított, friss petrezselymet és/vagy pirított kenyérkockákat olvasztott sajttal.

Az ArtMix-et és egyéb termékeinket kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.