Egészség

Vajon helyesen és egészségesen étkezünk?

Tudományos kutatások igazolták, hogy a legtöbb krónikus betegség hátterében a helytelen és egészségtelen étkezési szokások állnak, az egészségtelen étrend pedig általában a nem megfelelő főzési módszer eredménye.

A globális problémát jelentő elhízás egyik fő oka a nem megfelelő, egészségtelen étrend

  • Az elhízás légzési problémákhoz, térd-, ízületi-, és gerincfájdalmakhoz, mozgásképtelenséghez, porckopáshoz, meddőséghez, májbetegséghez, cukorbetegséghez, érszűkülethez, magas vérnyomáshoz, szívbetegséghez, infarktushoz, vagy stroke-hoz vezethet!
  • A nem megfelelő, egészségtelen étrend szerepet játszhat a cukorbetegség kialakulásában is, mely egy alattomos betegség, ugyanis lényegében nincsenek érezhető tünetei.
  • A helytelen, egészségtelen táplálkozás érszűkület kialakulását eredményezheti, mely egy progresszív, fokozatosan súlyosbodó érrendszeri betegség.
  • A helytelen táplálkozás közrejátszhat a magas vérnyomás kialakulásában. A magas vérnyomás – amelyet „csendes gyilkosnak” is szoktak nevezni – 1,5 milliárd embert érint. Éveken keresztül nincsenek észlelhető tünetei, de mégis létfontosságú szerveket károsít: a szívet, a tüdőt, és a veséket. Rontja a keringést, mely demencia, stroke, és infarktus kialakulását okozhatja.

Az ételek óvhatják egészségünket. Ám miközben elsősorban egészségünket kellene szolgálniuk, számos esetben komoly veszélyt jelenthetnek.

Az egészségtelen étrend, amely számos krónikus betegség kialakulásához vezethet, általában a nem megfelelő ételkészítés eredménye.

Ebből adódóan az étrendünkben túl sok:

  • a zsiradék
  • a só
  • a cukor
  • a gyorsétel
  • a fölösleges kalória

Az is jellemző az étrendünkre, hogy sok benne az alacsony biológiai értékű étel, amelyből jórészt hiányoznak az alapvető tápanyagok: vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makronyomelemek.

Helytelen főzési módszer: a krónikus betegségek egyik fő okozója

A nem megfelelő edények miatt általában magas hőmérsékleten, forró vízben és ártalmas túlhevített zsiradékokban főzünk, hogy óvjuk az edényeinket és ne égessük oda az ételeket.

Az ilyen edények:

  • nem egyenletesen osztják el a hőt
  • könnyen odaéghet bennük az étel
  • gyakran oxidálódnak, rozsdásodnak
  • idővel elszíneződnek
  • porózusak, így megőrzik az ételek szagát és az apró maradványokat
  • nehezen tisztíthatóak
  • sérülékenyek és gyakran szorulhatnak cserére

Létezik az egészségesebb ételkészítésnek egy olyan módja, amellyel kiküszöbölhetjük a fent említett problémákat! A megoldás a Zepter főzőrendszer: gyorsabb, egyszerűbb, takarékosabb, egészségesebb, és ízletesebb.

  • Étvágygerjesztőbb: az ételek megőrzik színüket, formájukat, és állagukat
  • Ízletesebb: megmaradnak a természetes ízek és aromák (hozzáadott só és fűszerek nélkül is)
  • Egészségesebb: az ételek megőrzik tápanyagaikat és biológiai értékeiket (alapvető tápanyagok: vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makro nyomelemek), nem égnek oda, és nem keletkeznek bennük rákkeltő anyagok.

A Zepter edényeit és egyéb termékeit megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.