Konyha

Rozmaringos alma vaníliafagylalttal

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 db alma
  • 8 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 2 ág rozmaring
  • két citrom héja
  • 20 dkg vaníliafagylalt

Elkészítés:

Tegyük a vizet, a cukrot, a rozmaringágakat és a citromhéjat egy 3 l-es edénybe (Z-2030), fedjük le, kapcsoljuk közepesre a hőforrást és forraljuk fel.
Hámozzuk meg az almát és adjuk a főzethez.
Főzzük puhára (kb. 10 perc alatt). A termokontroll mutatója ezalatt a zöld sávban legyen. Vegyük ki az almákat a főzetből és hűtsük őket szobahőmérsékletűre, majd vágjuk őket félbe és magozzuk ki. Helyezzük az almákat egy Baron tálra (LS-163-12-DG) vagy Baron pezsgős poharakba (LS-163-C-DG). Díszítsünk minden almát egy vaníliagombóccal (ehhez használjuk a Zepter fagylaltoskanalat (TZ-405).
Tálaljuk azonnal vagy tartsuk hűtőben tálalásig.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.