Konyha

Amaretto puding

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2, 5 dl tej
  • 25 dkg friss tejszín
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl amaretto likőr

Elkészítés:

Öntsük a tejet és a tejszínt egy 2 l-es edénybe (Z-1620).
Fedjük le, kapcsoljuk közepesre a hőforrást és forraljuk fel (a termokontroll mutatója ne menjen túl a zöld mezőn). Közben verjük fel a tojást és a cukrot egy 20 cm átmérőjű kombitálban (Z-CB20). Öntsük a cukros tojást a forralt tejbe és alaposan keverjük meg. A fedőt ne használjuk. Amikor már meleg, adjuk hozzá az amarettót. Öntsük kisebb formákba és 90 °C-on 35-40 percig melegítsük a sütőben.
Hűtsük le. Borítsuk ki a pudingot a formákból, így tálaljuk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.