Konyha

Quiche lorraine

A Parfümséf, Bíró Botond Boldizsár Ízek és Érzések sorozata márciusban a Párizsi tavasz címet viselte és a francia konyha műremekeit mutatta be. Íme a receptek. Otthon is könnyű őket kivitelezni, a Zepter edényeivel pedig még könnyebb őket elkészíteni.

Quiche lorraine gombával, sonkával

Tészta:

  • 1 tojás sárga
  • 2 kanál tejszín
  • 115g vaj
  • 160g liszt
  • só és cipet cukor

Az alapanyagokat összekeverem, 2-3 mm-es vastagságúra nyújtom, majd piteformában kisütöm, de nem készre, mert a töltelékkel még visszamegy a sütőbe.

Töltelék:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű, só, bors
  • 10dkg sonka
  • 10dkg gomba
  • 100ml tejszín
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 4 tojás

A hagymát, fokhagymát megdinsztelem, majd a sonkát és a gombát is hozzáadom és megpirítom.

A tojást és a tejszínt összekeverem, majd hozzáadom a megdinsztelt alapanyagokat és belereszelem a sajtot. Az egész tölteléket beleöntöm a linzertészába és 8-10 percig sütöm.

Felhasznált eszközök:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.