Így főzz velünk!

Párolj zöldséget víz nélkül! Süss húst zsiradék nélkül! Fűszerezz a végén kedved szerint!

A Zepter Masterpiece edények kiváló minőségű 316L rozsdamentes acélból készülnek.

Az edények szerkezeti felépítése lehetővé teszi a magas víztartalmú, tápanyagokban gazdag zöldségek víz nélküli, illetve az alacsony víztartalmú zöldségek (szárazbab, lencse, sárgaborsó, stb.) minimális víz hozzáadásával történő főzését.

A húsféléket zsiradék hozzáadása nélkül, kevés hozzáadott sóval vagy anélkül is meg lehet sütni, hiszen minden húsféle már önmagában tartalmaz annyi zsiradékot, amennyi a sütéshez elegendő és amennyire az emberi szervezetnek szüksége van. Szemben a hagyományos főzési módokkal, ha Zepter edényben főzünk, az ételek ízesítése utólag történik. Ami az igazán érdekes felfedezés lesz, hogy az ételek természetes íze csodálatos és az utólagos ízesítés szinte teljesen fölösleges.

Egy edényben főzz és süss!

sutes_zsiradek_nelkul2

Minden Zepter edény egyaránt alkalmas sütésre és főzésre. Főzés vagy párolás esetén a főzést hideg edényben kezdjük, míg sütés esetén az edényt előmelegítjük.

Az akkutermikus alj, a Zepter edény legfontosabb része, mely lehetővé teszi a víz nélküli főzést és a zsír nélküli sütést. Ez a 10 mm vastagságú, háromrétegű, kompakt alj könnyen átveszi a hőt, tárolja azt és egyenletesen, hőveszteség nélkül adja át az edénynek, illetve az edényben elkészítendő alapanyagoknak. Ez teszi edényeinket gyorssá és energiatakarékossá. Mivel az akkutermikus alj képes a hő felhalmozására, a hőforrást ezért már a főzési folyamat vége előtt lezárhatjuk, a főzés folyamat mégis folytatódik. Az edény oldalfala lassabban melegszik át, mint az akkutermikus alj. A hőmérsékletkülönbség miatt az edényben keletkező pára forráspont alatt marad. Ennek köszönhetően a hasznos tápanyagok (fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok) nagy arányban megmaradnak a főzés során. A forró pára a hőmérsékletkülönbség miatt az edény fedője felé áramlik, ott lehűl, majd lecsapódik a fedőre, ahonnan visszacsepeg az ételre. A pára folyamatos áramlása teszi lehetővé a zöldségek víz nélkül történő párolását és a húsok saját zsírtartamukban történő sütését.

1 hozzászólás

  1. Szalma Mihályné

    2015-09-03 at 11:19

    Szeretnék hozzászólni a bevezetéshez: tudomásom szerint az anyaga 18/10 króm nikkel acél. Az alja akkutherm fenék 10 mm vastag, többrétegű könnyűfémből készült, amely a védett speciális eljárásnak köszönhetően 1200 tonna erejű lökés esetén is elválaszthatatlanul és deformációmentesen kapcsolódik össze. Nagyon jó a hővezetése egyenletesen oszlik el rajta a hő. Élvezet a főzés benne! A gyorsfőző tetővel meg kész élvezet a főzés. Én már pár éve lecseréltem a régi edényeket, és nem bántam meg csak ajánlani tudom mindenkinek. Éva

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.