Konyha

Marhahúsos szendvics

Különösebben nem jönnél izgalomba, ha azt javasolnánk, hogy vacsorára egyél egy szendvicset, ugye? Nos, mai receptünk után biztosan másképp fogod látni! A marhahúsos szendvics elkészítéséhez jó minőségű rib eye steakre és némi türelemre lesz szükség, ugyanis most azt is megmutatjuk, hogy hogyan készíthetsz házi focaccia-t.

Ételünk sztárja alkalmanként fogyasztva étrendünk nagyon értékes eleme lehet. A marhahús jelentős mennyiségű szelént, cinket, foszfort és vasat tartalmaz, ezen felül értékes kálium, magnézium és B-vitamin forrás.

A Zepter Masterpiece edények gyártásához használt csúcsminőségű 316 L nemesacél, a korszerű technológia és az innovatív tervezés lehetővé teszik, hogy edényeinkben víz és zsiradék nélkül főzz. Az ételek így egészségesebbek, mégis ízletesebbek lesznek, az alapanyagok pedig megőrzik természetes aromáikat, ízeiket, tápanyagaikat és biológiai értékeiket, ezenfelül a főzés közben nem keletkeznek bennük veszélyes anyagok sem.

Hozzávalók (egy szendvicshez):

  • 100 g rib eye steak
  • 10 g cukkini
  • 10 g hagyma
  • 10 g gomba
  • 10 g paradicsom
  • pesztó
  • 10 g rukkola
  • Kéksajt

Hozzávalók a házi focacciahoz:

  • 1 kg búzaliszt
  • 500 ml langyos víz
  • 3 csomag száraz élesztő (21 g)
  • ½ teáskanál aktivált élesztő
  • 10 g friss rozmaring
  • 2 g só
  • 1 dl olívaolaj

A tészta elkészítése:

  • Keverd össze az élesztőt langyos vízzel.
  • 10 perc után add hozzá a többi összetevőt a tészta elkészítéséhez. Dagaszd a tésztát 4 alkalommal, fél óránként egészen addig, amíg a tészta meg nem kel.
  • Miután a tészta megkelt, tedd egy pizzaformába és hagyd újra megkelni.
  • Süsd 160°C-on 40 percig.

Elkészítés:

  • Fedd le a Quadra edényt (Z-Q1918) és melegítsd 240°C-on két percig.
  • Tedd a rib eye steaket az edénybe és csökkentsd a hőfokot 90°C-ra, mivel az edény alja már elég forró lesz ahhoz, hogy grillhatást keltsen. Grillezd 5-5 percig a hús mindkét oldalát lefedett edényben.
  • Miután a steak elkészült, vedd ki az edényből és helyette tedd az edénybe a hagymát, a cukkinit, a paradicsomot és a gombát.
  • Párold 90°C-on 5 percig víz vagy olaj hozzáadása nélkül.
  • Vedd le az edény a hőforrásról, szórj pesztót a zöldségekre és szeleteld fel a steaket.
  • Tedd a steaket, a grillezett zöldségeket, a rukkolát és a kéksajtot a házi focacciara.

Ha fokozni szeretnéd a rusztikus hatást, szolgáld fel a szendvicset Felix Zepter vágódeszkán.

Jó étvágyat!

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.