Konyha

Lencseleves gyorsfőző fedővel

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1,5 liter víz
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zellergumó
  • 2 db nagyobb burgonya
  • őrölt bors, vegeta vagy kevés só
  • ízesítéshez tejföl vagy kevés vörösbor

Elkészítés:

A zöldségeket apróra feldaraboljuk, és a felsorolt alapanyagokat a vízzel együtt az 5,8 literes edénybe tesszük. A Syncro-Clik gyorsfőző fedővel az edényt lezárjuk, és nagy lángon addig melegítjük, amíg a jelzőgomb fel nem emelkedik. Ekkor takarékra állítjuk a hőforrást, 10 percig tovább főzzük, majd elzárjuk az energiaforrást, és az edényt csak akkor nyitjuk ki, ha a gyorsfőző jelzőgombjaeredeti állapotába került. Ízesíthetjük tejfölös habarással, vagy kevés vörösborral.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.