Konyha

Isteni leves! A gazpacho igazi nyári fogás

Nyáron a hidegen fogyasztott levesek néha kiváltanak egy egész étkezést. A nagy melegben úgysem vágyunk nehéz fogásokra. A gazpacho az egyik kedvenc. Bíró Botond Boldizsár Parfümséf elárulta nekünk az ő receptjét. A Zepter egyik sokoldalú csodagépével készítjük. A MixSy jó szolgálatot tesz ennek elkészítésénél is.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 4 db kaliforniai paprika
  • 1 kg uborka
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • olíva olaj
  • vörösbor ecet
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 liter paradicsomlé
  • száraz kenyér
  • jéghideg víz

Elkészítés:
Leforrázzuk a paradicsomot és eltávolítjuk a héját. A száraz kenyeret vízben beáztatjuk. Felkockázzuk az összes zöldséget, beletesszük egy Zepter edénybe és felöntjük kb. 1 liter jéghideg vízzel és 1 liter paradicsomlével. A beáztatott kenyeret kifacsarjuk és beletesszük az edénybe. A sóval, borssal, friss bazsalikommal, olíva olajjal és vörösbor ecettel ízlés szerint ízesítjük. Az egészet a MixSyvel jól összeturmixoljuk. Díszítéshez késsel apróra kockázott uborkát és kaliforniai paprikát használunk. Igény szerint a fagyasztóban 5-10 percig tovább hűtjük, hidegen tálaljuk.

A recept innen is letölthető: Gazpacho receptkártya

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.