Konyha

Gyömbéres csirkegombócok

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 dkg csirkemell
  • 3 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db gyömbérgyökér
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 1,5 dl tej
  • 20 ml mogyoróolaj
  • bors

Elkészítés:

Kb. 30 percre áztassuk tejbe a kenyeret. Vágjuk fel a fokhagymát és a hagymát. Egy reszelővel (Z-3AC) reszeljük le a gyömbért.

A csirkemellet tegyük egy 1,5 l-es sütőtálba (Z-2015), adjunk hozzá egy pohár vizet és kapcsoljuk közepes hőmérsékletre. Ha a termokontroll mutatója a zöld mezőbe ért, csökkentsük a hőmérsékletet és így pároljuk kb. 10 percig. Hagyjuk kihűlni a húst, majd kockázzuk fel. Tegyük az összes hozzávalót egy kombitálba (Z-CB20), ízlés szerint sózzuk és turmixoljuk össze a Mixsyvel (VO-022-K).

A masszát formáljuk gombócokká. Tegyünk kevés mogyoróolajat egy hideg 2,5 l-es nyeles sütőtálba (Z-FP2425-SC), melegítsük fel (a termokontroll mutatója a zöld sávban legyen) és pirítsuk aranybarnára a gombócokat. Tálaljuk melegen. Még ízletesebb lesz, ha petrezselymet is adunk hozzá.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.