Konyha
Gyömbéres csirkegombócok
Hozzávalók (4 személyre):
- 30 dkg csirkemell
- 3 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db gyömbérgyökér
- 4 szelet szendvicskenyér
- 1,5 dl tej
- 20 ml mogyoróolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Kb. 30 percre áztassuk tejbe a kenyeret. Vágjuk fel a fokhagymát és a hagymát. Egy reszelővel (Z-3AC) reszeljük le a gyömbért.
A csirkemellet tegyük egy 1,5 l-es sütőtálba (Z-2015), adjunk hozzá egy pohár vizet és kapcsoljuk közepes hőmérsékletre. Ha a termokontroll mutatója a zöld mezőbe ért, csökkentsük a hőmérsékletet és így pároljuk kb. 10 percig. Hagyjuk kihűlni a húst, majd kockázzuk fel. Tegyük az összes hozzávalót egy kombitálba (Z-CB20), ízlés szerint sózzuk és turmixoljuk össze a Mixsyvel (VO-022-K).
A masszát formáljuk gombócokká. Tegyünk kevés mogyoróolajat egy hideg 2,5 l-es nyeles sütőtálba (Z-FP2425-SC), melegítsük fel (a termokontroll mutatója a zöld sávban legyen) és pirítsuk aranybarnára a gombócokat. Tálaljuk melegen. Még ízletesebb lesz, ha petrezselymet is adunk hozzá.
nincs hozzászólás