Konyha

Alufóliában sült zöldségek

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db burgonya
  • 4 db cukkini
  • 1 db sárgapaprika
  • 10 g aromás fűszernövény
  • egy tojás fehérje

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk.

A paprikát megsütjük a jól felhevített 1,5 literes nyeles sütőtálban (Z-2015), majd állni hagyjuk, aztán lehúzzuk a héját, kiszedjük a magjait, a csumáját, és négybe vágjuk. A burgonyát, a hagymát és a cukkinit az 5 literes edényben (Z-2050) egy pohár vízzel fedő alatt, közepes lángon melegítjük. Ha a termokontroll mutatója a zöld sávba ér, kis lángon fogkeményre főzzük a zöldségeket. A fűszernövényeket megmossuk és felaprítjuk.

A megfőtt zöldségeket és fűszernövényeket négy adagra osztjuk, ízlés szerint sózzuk, majd alufóliába tekerjük. Az így kapott csomagokat megkenjük tojásfehérjével, így leszigeteljük őket, majd a 4 literes edényben (Z-2440) 5 percre a 220 fokos sütőbe tesszük fedő nélkül, miután levettük a fülekről a bakelit szigetelőbetétet.

A zöldségekre igény szerint csepegtessünk extraszűz olívaolajat. Melegen tálaljuk. Más zöldséget is használhatunk, ha éppen szezonja van. A fűszerekkel is bátran kísérletezhetünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.