Konyha

Garnélás-spárgás rizottó

Egy rákkal vagy egyéb tengeri herkentyűkkel készült rizottó mindig jó választás, legyen szó akár egy vasárnapi családi vacsoráról vagy egy elegáns partiról. Receptünkben kicsit újszerűen párosítottuk a hozzávalókat és spárgával, valamint pesztóval is megbolondítottuk.

Ahogy a korábbi posztjainkban is említettük a halak és egyéb tengeri ételek nagy mennyiségben tartalmaznak értékes omega-3 zsírsavakat és fehérjéket – ezért döntöttünk úgy, hogy garnélarákkal készítjük el a rizottónkat. A mai receptünkben azonban a spárga lesz a főszereplő. Sokan mellőzik a spárgát, mint alapanyagot, pedig magas a kalcium-, a kálium-, a magnézium-, a foszfor-, a vas- és a cinktartalma. Magas tápanyagtartalmának és vízhajtó hatásának köszönhetően ideális méregtelenítő. Vértisztító hatással is bír, pozitív hatással van a mellékvesék, a húgyhólyag és a máj működésére, valamint cukorbetegek számára is kifejezetten ajánlott étel. Érdemes tehát a spárgát beilleszteni az étrendedbe, hiszen igazán egészséges és ízletes zöldség!

Annak érdekében, hogy a rizottónk ízét még izgalmasabbá tegyük, házi készítésű pesztót is használtunk a recepthez. A megmaradt pesztót VacSy vákuumos tárolóedényben tettük el. Az egyedülálló VacSy vákuumos ételtároló rendszerben az ételek akár kétszer tovább tárolhatóak a hagyományos ételtároláshoz képest.

Ez egy különleges fogás, Masterpiece edényeinkkel azonban mégis 15 perc alatt elkészíthető. Amellett, hogy edényeinkkel csökkenthető a főzési idő, a Zepter Masterpiece edények gyártásához használt csúcsminőségű 316 L nemesacél, korszerű technológia és innovatív tervezés lehetővé teszi, hogy edényeinkben víz, olaj és zsiradék nélkül főzz. Az ételek így egészségesebbek, mégis ízletesebbek lesznek, az alapanyagok pedig megőrzik természetes aromáikat, ízeiket, tápanyagaikat és biológiai értékeiket, ezen felül a főzés közben nem keletkeznek bennük mérgező anyagok sem.

HOZZÁVALÓK (4 adag):

  • 240 g rizs
  • 450 ml hal alaplé
  • 500 g garnélarák
  • 100 g spárga
  • Pesztó
  • Grana Padano sajt

ELKÉSZÍTÉS:

  • Tedd a rizst egy Zepter Z-2440 típusú edénybe.
  • Állítsd az indukciós főzőlapot alacsony hőfokra (90°C) és finoman pirítsd meg a rizst 2 perc alatt.
  • Add hozzá a hal alaplevet és a rákokat. Fedd le és főzd 10 percig 90°C-on.
  • Add hozzá a spárgát, a pesztót és reszeld bele a sajtot. Alaposan keverd össze a hozzávalókat.
  • Tálald Flora porcelánban.

Jó étvágyat!

Petra Geric séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.