Egészség

Elektromos akupunktúra a fájdalomcsillapításért

Az akupunktúra felfedezése állítólag az i. e. 2500 körül uralkodott kínai császár, a legendás Hszüan-tien nevéhez fűződik.

Az akupunktúra bizonyos, meghatározott testfelszínhez közeli területek, pontok mechanikus ingerlése, amelynek létezése a hagyományos kínai orvoslás egyik szakterületeként vált ismertté. Bár a hagyományos kínai szakirodalom korábban nem említhette a beavatkozásoknak élettani hátterét, újabban kiterjedt kutatások folynak mind Keleten, mind Nyugaton a hatásmechanizmus alapjaival, a szerteágazó élettani hatások magyarázatával kapcsolatban.

Az emberi testen több száz akupunktúrás pont található, méghozzá 12 vagy 14 vonal (az úgynevezett meridiánok) mentén.

A kínai akupunktőrök szerint 365 ilyen pont található a testen; éppen annyi, ahány nap egy évben. A bőrfelszín alatt húzódó meridiánok kapcsolatban állnak a szervezet energiacsatornáival, így ezek révén elősegíthetjük a salakanyagok kiürülését és feltöltődhetünk.

Elektromos akupunktúra

Az elektro-akupunktúra születését két évtizedes tudományos kutatás előzte meg, amelyet az amerikai űrprogram keretében végeztek. Hatékony módszert kerestek arra, hogy az űrhajósok önállóan is enyhíthessék a fizikai fájdalmat, illetve az idegi feszültséget. A minden részletre kiterjedő kutatás nyomán egyszerű, ám hatékony módszer született: az elektromos akupunktúra. A módszer a hagyományos akupunktúra elvén alapul, ám nem valódi tűszúrásokkal, hanem elektromos impulzusokkal stimulálja a szervezetet.

Az akupunktúrás kezelések megszüntetik a fájdalmat, és egyúttal felfrissítik a szervezetet.

Az elektromos akupunktúra a következő problémákra jelenthet megoldást:

  • fejfájás
  • hátfájás
  • álmatlanság
  • válltájéki fájdalom
  • könyökfájdalom
  • térdfájdalom

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.