Egészség

Egészséges őszi finomságok, amik nem hiányozhatnak az asztalodról

Ősszel új alapanyagokból válogathatunk az asztalra. Ilyenkor energiát adó ételekre van szükségünk, hogy felkészüljünk a hidegebb időre és megőrizzük az egészségünket. Íme 5 pompás ételötlet, amiből egészséges finomságokat készíthetünk ősszel.

Krémlevesek
Egy forró krémleves kellemesen felmelegít minket a hideg napokon, és könnyű elkészíteni, főleg, ha van ArtMix készülékünk. Érdemes fokhagymából elkészíteni, aminek immunerősítő és baktériumölő hatása is van, és nagyon finom.

Az ősz egyik nagy kedvence a sütőtök, ebből is készíthetsz krémlevest, amit például tökmaggal tálalhatsz. Tápláló és olcsó, ami mindig feldobja a borongós napokat.

A sütőtököt pár szelet almával, zsályával és csirkecombbal a tepsiben megsütve csodálatos egytálételt készíthetsz. Semmihez sem hasonlít, ahogy a sülő tök, az alma és a zsálya illata elárasztja a konyhát.

A brokkoli, a káposzta, a kelbimbó, a karfiol, a fehér- és sárgarépa mind fontos tápanyagokat tartalmaznak, érdemes salátákhoz adni vagy párolva, esetleg krémlevesként fogyasztani.

A gyümölcsökről se feledkezzünk meg. A vörös szőlő nemcsak finom, hanem a benne levő természetes antihisztamin miatt csökkenti az allergiás reakciókat. Nagy mennyiségban tartalmaz még flavonoidokat is, ez fontos öregedés és betegség elleni vegyület.

Az áfonya az egyik legkiválóbb antioxidáns, semlegesíti a szabadgyököket, amelyeket a toxinok hoznak létre, így a szervezetet természetes módon tisztítja.

És persze figyeljünk a folyadékbevitelre is. Ha már unjuk a vizet, fogyasszunk meleg teát, például zöld teát, amelynek szintén antioxidáns tartalma van, és segíthet megőrizni az egészségünket a hidegebb évszakban is.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.