Egészség

Egészséges és gyors ételreceptek

Próbáld ki az alábbi menüsort, amely tartalmaz egy egészséges és finom levest, egy tésztaételt és egy desszertet. Az ételek ArtMix-ben készültek, amely tökéletesen illeszkedik a mai modern, rohanó életmódhoz és sokoldalúsága hihetetlenül megkönnyíti a konyhai feladatokat. A fantasztikus készülékről ide kattintva tudhatsz meg többet.

GYÖMBÉRES SÁRGARÉPAKRÉMLEVES

Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
1 db közepes zellergumó fele
25 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 cm gyömbérgyökér
6 dl tisztított víz, vagy zöldség
alaplé
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl kókusztejszín
1/4 teáskanál só
2 csipet bors

 

 

 

 

 

Elkészítés:
1. Tisztítsd és hámozd meg, majd darabold fel a zöldségeket.
2. Tedd a felaprított alapanyagokat az keverőedénybe.
3. Add hozzá a tisztított vizet, vagy az alaplét, a kókusztejszínt, a fűszereket és az olajat.
4. Kapcsold be az ArtMix-et , válaszd ki a krémleves programot, majd indítsd el.
5. Ha a program lejárt, de krémesebb állagot szeretnél, válaszd ki és indítsd el a pulzáló mixelés programot , és addig mixeld, amíg a leves kellően krémes állagú nem lesz.
6. Ha elkészült, máris tálalhatod.
7. Ha végeztél, indítsd el a tisztítóprogramot, majd kapcsold ki az ArtMix-et.

 

PESTO GENOVESE

Hozzávalók:
2-3 marék (natúr, vagy pirított) fenyőmag
2-3 evőkanál reszelt parmezán sajt
2-3 evőkanál reszelt pecorino sajt
1 nagy csokor bazsalikom
3-4 gerezd fokhagyma
½-1 dl extra szűz olívaolaj
só ízlés szerint
pár szem koktélparadicsom
parmezán forgácsok

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:
1. Öblítsd le a bazsalikomot, majd töröld közel szárazra. Pirítsd meg a fenyőmagokat, majd tegyél minden összetevőt a keverőedénybe.
2. Kapcsold be az ArtMix-et, válaszd ki a Manuális mixelés programot, állítsd be a program tulajdonságait (idő:
30mp, hőmérséklet: OFF, sebesség: 7000), majd indítsd el.
3. Amikor a program lejárt, főzz ki megfelelő mennyiségű
tésztát és máris tálalhatod. Az ételt díszítsd koktélparadicsom gerezdekkel és hintsd meg parmezán forgácsokkal.
4. Ha végeztél, indítsd el a tisztítóprogramot és kapcsold ki az ArtMix-et.

 

PIKÁNS CSOKOLÁDÉS GYÜMÖLCSKOSÁR

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
1 dl tej
1 csipet chilipor
1 csipet fahéj
1 csipet kurkuma
2 db banán
50 dkg eper

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:
1. Öntsd a tejszínt és a tejet a keverőedénybe, majd szórd bele az apróra tört csokoládé felét és a fűszereket.
2. Kapcsold be az ArtMix-et , válaszd ki a mártás programot, majd indítsd el.
3. Amikor az összes csokoládé elolvadt, apránként tedd hozzá a maradékot. Szükség esetén krémesítsd a pulzáló program segítségével.
4. Tisztítsd meg és darabold fel a gyümölcsöket, helyezd tálkákba, majd öntsd rá a forró csokoládét és díszítsd mentalevelekkel.
5. Ha végeztél, indítsd el a tisztítóprogramot és kapcsold ki az ArtMix-et.

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.