Friss

A nagy Zepter edényteszt – Bableves füstölt csülökkel

Volt egy felmérés Magyarországon, hogy melyek a kedvenc ételeink. A csülkös bableves az első öt legkedvesebb étel között van, most Borbás Marcsi a Zepter gyorsfőző fedője segítségével mutatja meg, hogy mennyire egyszerű ennek a kedvelt levesnek az elkészítése.

Figyelem: fontos trükkök a videóban! Mennyi víz kerüljön az edénybe, hogyan vágjuk fel a zöldségeket, hogy ne főjenek túl, hogyan használjuk a gyorsfőző fedőt, mikor vegyük a tűzhelyet takarékra. Érdemes figyelmesnek lenni, és megtanulni a 45 perc alatt elkészíthető bableves receptjét.

Kollégáink Marcsi bablevesét így szeretik elkészíteni:
 
Bableves füstölt csülökkel
 
Hozzávalók:
– 1 db füstölt csülök
– 25 dkg tarkabab
– fehérrépa, sárgarépa vegyesen
– 1 fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– pirospaprika
– ízesítéshez koriander, bazsalikom, köménymag
 
Elkészítés:
A füstölt csülköt és a babot az 4,2 literes edénybe rakjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. A fehérrépát, sárgarépát vöröshagymát és fokhagymát feldaraboljuk, az edénybe tesszük, majd lezárjuk a gyorsfőző fedővel. Addig melegítjük erős energiaforráson, amíg a jelzőgomb fel nem emelkedik. Ekkor takarékra állítjuk a főzőlapot és 25 percig így főzzük tovább. Ha lejárt a főzési idő, elzárjuk az energiaforrást és csak akkor vesszük le a fedőt, ha a jelzőgomb eredeti állapotába visszakerült. Ezután a csülköt kiemeljük a levesből, feldaraboljuk, majd ismét belekeverjük a levesbe. Sűríthetjük egy evőkanál tejfölös habarással vagy kevés paprikás rántással. A fűszerekkel ízesítve tálaljuk.
 
Borbás Marcsi ezeket az edényeket használta a videóban:

2 hozzászólás

  1. TAKÁCS ATTILÁNÉ

    2016-01-04 at 20:48

    Nagyon nagy előny,hogy amit épp kigondol az ember,hogy meg szeretné főzni,semmit nem kell áztatgatni, előfőzni, csak belepakoljuk a ZEPTER főzőedénybe, rátesszük a Click gyorsfőző tetőt, és már főhet is. Amíg elkészül szinte magától, addig akár kitakaríthatjuk a konyhát. 🙂
    A csülkös bablevesnél is csak a megmosott babot tette Marcsi az edénybe. Én most szilveszterre a lencsét főztem ugyanígy. Isteni ízélmény volt.

  2. Kubisné Gyánó Magdolna

    2019-04-01 at 06:38

    Ismerem a
    zepter edénykészletet,30 éve használom, egyetlen kérdésem lenne az egyik fazakamról a bakelit lejött, hol lehet ezt rendelni, vagy meg lehet-e javítani

Hozzászólás beküldése

Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.