Mindent a fényterápiáról

A Bioptron önállóan és kiegészítő kezelésként is segíti a gyógyulást

Komplementer vagy konvencionális terápia?

Avagy kinek higgyünk és miben bízzunk, ha a gyógyulásra és egészségünk hosszú távú megőrzésére vágyunk?

Komplementer medicina kialakulása és térhódítása nem mai keletű.

A gyógyítás történelmét végig kíséri a természet elemeivel, gyógynövényekkel, a lélekkel és a a fénnyel történő gyógyítás. A konvencionális vagy ismertebb nevén nyugati orvoslás mindösszesen 400 éves múltra tekint vissza, míg a keleti orvoslás több ezer éves. A kettő között a tudomány egy fontos különbséget tesz. A modern orvostudomány evidenciákon („evidence based medicine” vagy EBM), bizonyítékokon alapul, míg a keleti orvoslás megfigyeléseken. Az orvostudomány óriási technikai fejlődése és gyors sikere sokáig háttérbe szorította a természetes gyógyító eljárásokat. De mára már világszerte egyre nagyobb figyelmet kapnak a természetes és hatásos gyógymódok, így a fényterápia is.

Bioptron MedAll polarizált fényterápiás készülék

Bioptron MedAll polarizált fényterápiás készülék

A XXI. század hagyományos orvostudománya is felfigyelt és a saját módszereivel elkezdte megmérni a természetes gyógymódok hatásosságát, objektív bizonyítékokat és igazolásokat keresve annak gyógyító és a gyógyulást gyorsító folyamataira. Így kialakultak a modern orvostudományba integrálható és az orvosok által is bátran ajánlott komplementer (kiegészítő) terápiás eljárások. (rövidítve KM)

A KM, (CAM = Complementary and Alternative Medicine) – mindazon tevékenységeket magában foglalja, amelyek kívül esnek/estek az orvosi egyetemek, egészségtudományi főiskolák curriculumaiból, de az egészség megőrzésére, fenntartására és visszaszerzésére irányulnak. Ezek alkalmanként kiegészítő, néha a hivatalos medicina helyett is alkalmazható tevékenységek, melyeket szakképzett személyek végeznek, de mivel mellékhatások nélkül és egyszerűen alkalmazhatóak, ezért sokszor az egyén otthoni környezetében is könnyen használhatók. A kiegészítő komplementer terápiák között üstökösként tűnt fel a polarizált fényterápia, mely a fénnyel történő gyógyítás több ezer éves tapasztalataiból indult ki és a modern tudomány fejlesztéseként a Bioptron fényterápiában teljesedett ki.

Bioptron fényterápia

Bioptron fényterápia

A Bioptron fényterápia mint a komplementer medicina egyik legismertebb eljárása.

Az emberi szervezet csodához hasonlítható működésén nem győzünk álmélkodni. Egyik ilyen varázslatos folyamata a homeosztázisra (szervezet belső egyensúlyának fenntartására) való törekvés. Az alapvető életfunkciók zavartalansága érdekében a szervezet az állandóan változó külvilági és belső hatásokkal szemben igyekszik belső környezetének állandóságát megtartani, mely az anyagcsere folyamatok révén valósul meg.
A belső környezet dinamikus állandóságát biztosító mechanizmusok összességét az élettan homeosztázisnak nevezi. (Homeo=azonos, status= állapot; gör.-lat)

Mi emberi lények mindaddig nem veszünk tudomást erről a folyamatról, míg a belső önszabályozó- és az egyensúly fenntartó rendszerünket ki nem merítjük és nem kezdünk el betegek lenni. Nem is tudjuk milyen nagy szükség lenne fiatal korunktól kezdve ennek a természetes egyensúlynak a fenntartásához napi szinten támogatást adni olyan technológiával, mint például a polarizált fényterápia. Ma már nem kell a napsütéses órákra várni, mert a nap legtökéletesebb replikáját (utánzatát), a Bioptront tudjuk napi szinten évszaktól függetlenül a homeosztázisunk szolgálatába állítani. Mindezt úgy, hogy nem kell tartani túladagolástól vagy mellékhatástól hiszen a mi fényünkkel olyan kvantum (elemi) szintű öngyógyító folyamatokat tudunk serkenteni, amelynek köszönhetően akár önálló terápiaként (monoterápiaként) vagy az orvos által előírt terápiák kiegészítéseként, a gyógyszerek hatásának gyorsítójaként tudjuk bevetni.

A Bioptron fényterápia számos hatása, mint a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés, az immunrendszer bizonyos folyamatainak szintézise vagy a téli depresszió tüneteinek csökkentése mára már független klinikai vizsgálatokkal igazolt. Ezért nyílt meg az út a fényterápia előtt az orvostudomány felé és lett egy integrált komplementer medicinaként alkalmazott eljárás. Számos korábbi cikkben és szakértőkkel – egyebek mellett Dr. Grófcsik Alexandrával és Kapin Marianna gyógytornásszal – készített videókban értekezünk arról, hogy hogyan is zajlik a fény támogató hatására a fájdalom- és gyulladáscsökkentés. Nem a részletekben elmerülve, csak nagyon egyszerűen magyarázva a következő zajlik:

A polarizált-, polikromatikus-, inkoherens- és alacsony energiájú fény, vagyis a Bioptron fény egyik fő hatásának, a mikrokeringést serkentő folyamatnak köszönhetően a gyulladáskor keletkezett salakanyagok, méreganyagok, vizenyő (ödéma) elszállítása és a hatóanyagok helybe szállítása. Így tudja az orvos által előírt gyógyszerek hatékonyságát növelni, kiegészítve egy olyan hatással, amit a gyógyszer nem tud, vagyis a helyben a gyulladás miatt felhalmozódott méreg- és salakanyagok elszállítását (takarítást). Ezzel a fájdalom egyik fő okát is képes megszüntetni vagy jelentősen csökkenteni, mivel a betegségek hátterében kivétel nélkül van valamilyen gyulladás és a gyulladás szinte mindig fájdalommal is jár. Ezért lehet a Bioptron szinte minden orvosi területet támogató kiegészítő, a gyógyulást gyorsító kezelés. Korábbi cikkünkben Dr. Vajer Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének adjunktusa is kiemeli, hogy egyre inkább elfogadottak a kiegészítő terápiák az orvosok körében is.

Bioptron fényterápia

Bioptron fényterápia

A Bioptron orvostechnikai minősítésű és a családorvosi továbbképzésben is oktatott komplementer terápiás eljárás. Egyre nagyobb azoknak az orvosoknak a száma, akik nyitottá váltak az igazolt hatású kiegészítő terápiák iránt és egyre több területen vetik be a betegségek elleni küzdelemben. Mi pedig elkötelezett partnereik vagyunk, akik bízunk abban, hogy néhány év múlva már nem is lesz olyan orvosi szakterület, ahol ne ismernék mindenki fényterápiáját, a BIOPTRONT.

Pálffi Brigitta, Bioptron brand igazgató

 

A Bioptron polarizált fényterápiás készülékek elérhetők a Zepter Magyarország webhsopjában vagy a Zepter bemutatótermeiben és tanácsadóinál.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.